Prima pagină » Local » Chirii ieftine vs chirii scumpe în Iași! De la 800 de lei până la 2200 de euro fără TVA

Chirii ieftine vs chirii scumpe în Iași! De la 800 de lei până la 2200 de euro fără TVA

20 aug. 2024, 14:24, 1 ,
George Cristian în Local

În Iași, diferențele de preț între chirii sunt remarcabile, variind de la chirii scumpe, de până la 2200 de euro pe lună fără TVA pentru un penthouse, până la opțiuni mai ieftine, care încep de la 800 de lei. Factorii care determină prețul chiriilor sunt complecși. . Vorbim despre zonă, despre numărul de camere a apartamentului său dotările de care dispun locațiile.

Într-un raport recent, se evidențiază o creștere semnificativă a chiriilor din Iași în ultima perioadă. Această majorare este atribuită, în principal, creșterii cererii din luna august, pe fondul apropierii noului an universitar.

Chirii scumpe în Iași: 2200 de euro fără TVA

Ieșenii au opțiunea de a alege între chirii accesibile sau premium, prețurile variind de la 800 de lei până la 2000 de euro. Diferențele de preț sunt determinate de nivelul de lux și de locația proprietății. Analiza realizată de BZI.RO se bazează pe un studiu detaliat al ofertelor disponibile pe site-urile de profil.

Cel mai scump apartament care se află în acest moment disponibil pentru închiriere se află în zona Copou, într-un complex imobiliar nou și are un preț de 2200 de euro fără TVA. În anunțul de închiriere se precizează că zona este una premium și că penthouse-ul va beneficia de mobilă la comandă. Suprafața totală este de 142 de mp și are și are două terase și un balcon. Condiția ca apartamentul să fie mobilat complet este încheierea unui contract pe minim 3 ani de zile:

” Bucură-te de luxul și confortul unui penthouse unic, disponibil pentru închiriere, ce urmează să fie mobilat la comandă. Acesta se află în vârful ansamblului rezidențial Park Residence Copou, oferind o priveliște deosebită asupra orașului Iași. Cu o suprafață generoasă de 142 mp și mai multe spații exterioare, cum ar fi două terase și un balcon. În acest preţ ar putea intra mobilarea completa pe baza unui contract pe minim 3 ani de zile, ori se pot purta discuţii în vederea mobilării individuale în funcţie de perioada de închiriere.” se arată în anunț.

Pentru a beneficia de mobilă la comandă în acest penhouse trebuie să stai cel puțin 3 ani

Pentru a beneficia de mobilă la comandă în acest penthouse trebuie să stai cel puțin 3 ani

Pe locul doi în top chirii scumpe în Iași se află tot un apartament de timp Penthouse în Copou care are un preț de 1700 de euro și o suprafață de 200 de metri pătrați:

Apartament situat în clădire noup, cu suprafață de 200mp, compartimentat în 4 încăperi, salon, baie, Centrală Termică, Aer Condiționat, finisaje moderne, mobilă nou și terasă. se arată în anunțul în care se explică faptul că prețul este unul negociabil.

1700 de euro pentru acest Penthouse aflat tot în Copou. Este utilat și mobilat complet

Apartament situat în clădire nouă cu suprafaţa de 200mp, compartimentat în 4 încăperi , salon ,baie CT, AC ,finisaje moderne , mobilă nouă ,acces lift , tarasa preţ neg

Un alt apartament scos spre închiriere, de data această în zona Podu de Fier are un preț de 1400 de euro pe lună. În anunț este punctat faptul că nu se percepe comision și că are 3 camere:

” În proximitatea proprietăţii regăsim clinici medicale, farmacii, şcoli şi grădiniţe mari, staţii de mijloace de transport în comun, conexiuni foarte bune din punct de vedere transport, atât către nod rutier. cât şi către aeroport. Apartamentul are o suprafaţă de 140 mp din care 20 mp sunt reprezentaţi de o terasă şi este format din living şi bucătărie în format openspace cu ieşire pe terasă, dressing, camera tehnică, dormitor matrimonial cu baie proprie, dormitor copii, baie cu dus, precum şi dormitor şi baie alături de un spaţiu de depozitare la nivelul 2.” se arată în anunț.

Chirii ieftine în Iași: 800 de lei, cameră de cămin în Bularga

În analiza realizată de BZI.RO, au fost excluse ofertele de închiriere pentru o singură cameră, concentrându-se pe prețurile per unitate de cazare. Multe anunțuri vizează persoane care caută colegi de cameră în apartamente cu 2 sau 3 camere, unde prețurile încep de la 700 de lei per coleg.

De asemenea, un alt aspect important este prezența anunțurilor false. BZI.RO a relatat, în urmă cu doi ani, cazul unui bărbat care a furat identitatea unui medic din Iași, oferind o chirie centrală la un preț extrem de mic. În realitate, schema de fraudare era simplă, făcând parte dintr-un lanț bine organizat. Revenind la situația actuală, există garsoniere și camere de cămin disponibile pentru închiriere începând de la 800 de lei, însă aceste oferte sunt localizate în zone mai puțin atractive, cum ar fi cartierul Bularga.

Cel mai ieftin anunț de acest fel a fost postat recent iar agentul oferă spre închiriere o cameră de cămin la 800 de lei de 13 mp în zona Bularga la etajul 3.

O cameră de cămin din Bularga este cea mai mică ofertă de închiriere disponibilă

Lângă cartierul Vișoianu se oferă spre închiriere o cameră de cămin de 18 mp la un preț de 180 de euro. Tot în zona Bularga se cere 950 de lei pe lună pentru o cameră de cămin cu o suprafață de 17 mp. În anunț se precizează că unitatea locativă este utilată și mobilată complet, are frigider, mașină se spălat, grup sanitar propriu, aragaz, boiler și duș. Topul menționat mai sus poate fi variabil pentru că noi anunțuri pot apărea în orice clipă.

Una peste alta, în municipiul Iași sunt chirii mai scumpe sau mai ieftine. Depinde de preferințele și buzunarul fiecăruia dintre noi ce va alege.

Comentarii
  • Deranjeaza realitatea

    De ce stergeti comentariile in care se spune clar ca la chiriile de peste 600 euro stau cu ele neinchiriate peste 6 luni ceea ce face ca si chiria reala sa fie de 300 euro pe luna , iar cele de 800-1000 euro au anunturile in engleza si nu le vor nici macar strainii.

    Deranjeaza adevarul sau este articolul platit de vreo agentie imobiliara?

    Ai de capul vostru de ziaristi echidistanti.

    De aia se stergeau bunicii cu ziarele la fund .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`