Prima pagină » Local » Chirie de 64.000 de euro pe lună pentru două spații comerciale în Aeroportul Internațional din Iași! Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotîr au câștigat prin firma 8North Brothers licitațiile în noul terminal T4 – EXCLUSIV

Chirie de 64.000 de euro pe lună pentru două spații comerciale în Aeroportul Internațional din Iași! Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotîr au câștigat prin firma 8North Brothers licitațiile în noul terminal T4 – EXCLUSIV

22 sept. 2024, 11:49,
în Local

Conducerea Aeroportului Internațional din Iași a scos recent la licitație în vederea închirierii două spații comerciale în T4, zona food. Este vorba despre mai multe spații comerciale situate în zona de securitate cu acces restricționat (zona îmbarcare), flux plecări Schengen – etaj, cu o suprafață de 526,64 mp din care 348,43 mp zona food și 178,21 mp zonă servire dar și un spațiu la parter, de 234,73 mp.

În cadrul procedurilor de licitație s-au înscris și au participat cei de la Ciambella , însă aceștia s-au oprit la 75 de euro mp/lună, dar și Lagardere Travel Retail care au licitat doar până la 70 de euro metru pătrat pe lună.

Vineri, 20 septembrie 2024 Aeroportul Internațional din Iași a decis câștigătorul licitațiilor, acesta a fost firma 8North Brothers controlată de Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotîr.

Aceștia vor plăti o chirie de 64.000 de euro pe lună, în total pentru cele două spații de aproximativ 800 metri pătrați. Se cunoaște că Bogdan Solcanu are o relație foarte strânsă cu cei din PNL, mai ales cu controversatul Relu Fenechiu cu care a fost văzut recent plecând într-un concediu în Italia. Cel din urmă i-a deschis ușa lui Soclanu și se presupune că i-ar fi oferit pe tavă sute de contracte în consultanță cu primăriile din județ, toate, pe bani publici.

Menționăm faptul că, firma controlată de Bogdan Solcanu, Crisbo Company SRL a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de 13.914.220 de lei cu un profit net de 3.037.839 lei.

Mai mult, Relu Fenechiu este cel care ”i-a ajutat” pe Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotîr să devină abonați la contractele cu statul. De ani de zile firma Urbioled SRL semnează contracte pe bandă rulantă iar banii publici intră în conturile Anei Maria Ciotîr. Aici vorbim despre sute de contracte însumând în ani miliarde de lei. Astfel, în anul 2023 firma controlată de Ana  Maria Ciotîr a înregistrat o cifră de afaceri de 183.404.736 de lei și un profit net în valoare de 46.384.002 lei.

În ceea ce privește spațiile închiriate din Aeroportul Internațional din Iași, se discută de faptul că acestea nu au fost organizate corect iar cărțile au fost făcute înainte de publicarea anunțurilor.

Mai exact, se presupune că Bogdan Solcanu, având o relație strânsă cu Relu Fenechiu și fiind apropiat de PNL, i-ar fi facilitat acordarea celor două contracte de închiriere. Logica este una simplă, acestea trebuiau să rămână în interiorul PNL, în rândul clienților fideli ai organizației politice. 64 000 de euro/lună este o sumă considerabilă care va intra în conturile Aeroportului Internațional din Iași, iar conducerea ar trebui să o folosească și să asigure pasagerilor confort. Concret, aerogara ieșeană ar trebui să pună în funcțiune aviobridge-urile (burdufurile care ar trebui să faciliteze îmbarcarea și debarcarea pasagerilor direct în terminal) iar oamenii să nu mai fie nevoiți să înfrunte vântul și frigul până la urcarea în aeronave. Tot cu banii din chirii, conducerea Aeroportului Internațional din Iași ar trebui să pună accentul mai mult pe curățenia din terminale, săli de așteptare, toalete, etc.

Este important de știut că Ana Maria Ciotîr  alături de Bogdan Solcanu sunt implicați și controlează  mai multe societăți. Acestea sunt URBIO DOWNSTREAM SRL, RED SOCKET SRL, URBIO RO DRL, CRISBO COMPANY SRL. Recent aceștia și-au deschis un restaurant pe nume Akos în București  prin firma SC GOURMAND AKOOS SRL.   Au avut și firmele ENERGY AQA INSTAL SRL, GREEN SOLAR HOUSE SRL, FINANCE GREEN SOLAR SRL și SOLAR GREEN INSTAL SRL.

Comentarii
  • In sfarsit incepe sa arate macar la cota de jos a unui aeroport ,daca ar disparea tigania moldovenilor de la t4 si politia sa-si faca datoria sa aplice legea ,daca s-ar face o ancheta serioasa cu cladirea de la t4 ,daca ar fi o ancheta cu familia care conduce aeroportul si care asi atribuie orice ,daca am vedea acele cititoare de bilete sau cum se numesc fct. daca am vedea angajat la informatii sar mai vedea ceva in bine.Aici cu spatiile sunt convina ca aeroportul nu va castiga sigur e ceva putred e o golaneala. Un control v-a scoate toata mizeria.

  • 64000 euro/luna!tot vând ei aprox 12.800 de sticle cu apa la 5 euro sticla.isi scot banii pe chirie

  • Mare concurs de dans latino in Piata Unirii! Rivalitate acerba intre scoala de dans chiriceasca de la cafeneaua Piata Unirii vs scoala de dans vasluiana puscata de la carciuma Bo-Ho. Poata ii vedem pe Sambadrom-ul din Rio.

  • Gunoaiele astea două, amanții de la urbioled ne demonstrează încă odată că în județul Iași NU există lege, ci doar trafic de influență a struțocămilei PSDNL. 0ana când???

    • Ioan-Cristian

      Chirie de 64.000 mii euro🤣
      Altceva e la mijloc🤫
      Zdrențelor din Parlament🧠💣🧠💣🧠💩💩💩
      Legile sunt făcute doar în favoarea voastră🤑
      Cățeii sug…sug…sug..și☝️
      Stau și,mă gândesc 🤔
      Până când 🙈🙈🙈
      Țara aceasta s-a dus de râpă pentru că oamenii au ajuns să fie mândrii că sunt prosti în loc să le fie rușine☝️
      Greață…SCÂRBĂ…Rușine..imi este cand văd ce se petrece în Parlament 😪
      SI..CĂ..SUNT..ROMÂN 🤔💔😪🙈
      În țara aceasta..să știți de la mine ☝️
      Nu poți schimba viitorul când trăiești în trecut🤫

  • Ce escrocherie e asta ?cum adica chirie de 64 de mii pe luna ?

  • Sunteti atat de dobitoci incat mai publicati si in spatiul public sau defapt pardon , dobitoc sunt eu . Intelegeam daca spuneati ca din aia 64 de mii platiti 30 de persoane sau 25 sau 35 dar asa..

  • Ce susta .. , eu prost

  • Frumos 6din49 , si eu stau ca prostu de fac 12 boli pe acasa cu 10 feluri de infectii

  • Noi astia saracii gandim altfel sumele trecute de ordinul zecilor de mii , milioanelor , zecilor de milioane , sutelor de milioane si asa mai departe , Sorry , my bad. Pripit

  • Ciudata bisnita avand in vedere nivelul

  • Abia astept sa NU cumpar nimic de acolo! :)))

  • Silviu Adascalitei

    ce se prostesc ba unii cu poze din astea de troll… isi tugoaie buzanele nu le-ar fi rusine…ce vor sa demonstreze… cat de gretosi sunt ei

  • Constantin din Iași

    Numele Solcanu este cunoscut ! Primii parlamentari ai FSN ,PSDR ,PSD .Au deschis seria jafurilor economiei romane .Au distrus și prădat fabrici utile și funçționale care aveau nevoie doar de retehnologizare .Au demolat ,vîndut la fier vechi și au pus mîna oe ternuri .Au devenit miliardari numai din jafuri .Să le fie de bine să se bucure de pradă ! SĂ le fie e bine și restul romanilor care se plîng că sînt săraci ,nu le ajung pensiile ,etc Au privit cu indolență ,nepășare și au susținut cu indîrjire primul partid de tîlhari al lui Iliescu Cică ,Noi nu ne vindem țara ,Noi nu gîndim ,noi muncim ,etc…

  • Prost e cine cumpara nu cine cere preturi exorbitante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024