Prima pagină » Sport » Chipa Tottenham, puternic „lovită” de coronavirus: opt jucători şi cinci membri ai stafului au fost testați pozitiv
Chipa Tottenham, puternic

Chipa Tottenham, puternic „lovită” de coronavirus: opt jucători şi cinci membri ai stafului au fost testați pozitiv

08 dec. 2021, 18:32,
BZI.ro, în Sport

Tehnicianul Antonio Conte a anunţat, miercuri, că opt jucători şi cinci membri ai stafului echipei Tottenham au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, informează BBC.

“Pe zi ce trece apar mai multe cazuri. Nu este o situaţie bună”, a spus Conte.

“Este imposibil să vorbesc astăzi despre fotbal. Situaţia la care s-a ajuns m-a supărat. Este o situaţie gravă. Pregătim meciul cu Rennes, dar este foarte dificil. La sfârşitul antrenamentului un jucător a fost testat pozitiv, încă un membru al stafului… Mâine cine va mai fi găsit pozitiv? Acum suntem puţin speriaţi, pentru că nu ştim ce va fi mâine”, a adăugat el.

Antonio Conte, care este vaccinat, nu a precizat dacă noile cazuri sunt cu varianta Omicron a Covid-19.

El a menţionat, în ceea ce priveşte vaccinarea la Tottenham, că fiecare decide ce este mai bun pentru el.

În sezonul trecut, un meci între Newcastle şi Aston Villa, din Premier League, a fost amânat din cauza cazurilor de covid-19 de la Newcastle. În aceeaşi lună, s-a înregistrat un focar de coronavirus şi la Manchester City, care a avut un meci cu Everton amânat.

Tottenham Hotspur are programat joi, de la ora 22.00, meciul de teren propriu cu Rennes, contând pentru ultima etapă a grupelor Conference League.

Toate persoanele care intră în Marea Britanie trebuie să prezinte un test PCR negativ

Marea Britanie a decis sâmbătă ca toate persoanele care intră în țară să prezinte un test COVID-19 negativ. Noua măsură se aplică începând de marți, inclusiv celor vaccinați și este menită prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, descoperită deja la 160 de cetățeni, potrivit BBC.

Începând de marți, 7 decembrie, la intrarea în Marea Britanie va fi solicitat un test negativ de tip RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare, inclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă.

În prezent, persoanele care sosesc în UK trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maximum două zile de la sosire.

„Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii”, a explicat ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid în declaraţia în care a anunţat instituirea noilor măsuri, potrivit BBC, citat de Agerpres.

Acesta a precizat, de asemenea, că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie, alături de Africa de Sud şi de alte ţări africane. Persoanele care vor intra în Marea Britanie din aceste state vor fi izolate 10 zile, în hoteluri de carantină.

Varianta Omicron a coronavirusului provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *