Chinurile prin care a trecut o fată de 17 ani, plimbată de la un spital la altul: „Burta ei era infectată și medicii spuneau că e o simplă balonare” – FOTO

06 iun. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

O tânără în vârstă de 17 ani a fost diagnosticată greșit timp de trei săptămâni. Mai mult decât atât, s-a ajuns în stadiul în care a fost operată de apendicită, deși nu era nevoie. Copila se află în prezent la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, însă are nevoie disperată de sânge

Totul a plecat de la o simplă balonare căreia nu i-a dat prea multă importanță până în momentul în care durerile au pus stăpânire pe corpul său. Este originară din Bârlad, unde a umblat din spital în spital, pentru a afla de ce are dureri îngrozitoare în zona abdominală. Aici, timp de trei săptămâni a fost diagnosticată greșit.

A fost operată de apendicită, deși nu era nevoie

poză cu Ișfan Andrada Ștefania, în vârstă de 17 ani

Este originară din Bârlad, unde a umblat din spital în spital pentru a afla de ce are dureri îngrozitoare în zona abdominală

Ișfan Andrada Ștefania este internată la Secția de Chirurgie ATI de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Totul a plecat de la o simplă balonare, până a ajuns la dureri greu de suportat. A fost plimbată de la un spital la altul, a primit diagnostice greșite, a fost operată de apendicită, deși nu era nevoie. Acum, Ișfan Dorina, mama fetei, cu lacrimi în ochi roagă pe cei cu suflet bun să doneze sânge pentru copilul său care a fost diagnosticat cu tumoare de colon.

„Totul a început cu o constipație, nu am crezut că este un motiv de îngrijorare, până când a început să se plângă tot mai des că o doare burta. Am fost la diferite spitale din Bârlad, mai mult decât atât, am făcut și analize, și ecografii la o clinică privată, însă toți medicii ne spuneam că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este o simplă balonare care se va remedia printr-o dietă echilibrată.

Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită. Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul. După prima săptămână de la operație, fata s-a simțit și mai rău, am încercat să ținem legătura cu medicul de familie. Imediat după am ajuns din nou la Urgențe, unde ni s-a spus că a făcut un periton după operație.

Burta ei era infectată toată, dar toată lumea spunea că este bine și că nu avem niciun motiv de îngrijorare. Ni s-a dat un bilet de trimitere pentru Spitalul «Sf. Maria» din Iași, însă doar pentru a face niște investigații. La Iași, după jumătate de oră au internat-o, diagnosticată cu tumoare la colon”, declară Ișfan Dorina Cătălina, mama copilei.

Strigătul disperat al mamei după trei săptămâni în care fata sa a fost diagnosticată greșit

 Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

A ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, cu bilet de trimitere, unde după jumătate de oră a fost internată cu diagnosticul de tumoare la colon

Suferința mamei este una imensă, zeci de medici au sfătuit-o să nu-și  facă griji, pentru că este o simplă balonare care se poate remedia printr-o dietă corespunzătoare, deși realitatea era complet diferită. A ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași cu bilet de trimitere, unde după jumătate de oră a fost internată cu diagnosticul de tumoare la colon.

Ișfan Daniela Cătălina roagă pe cei binevoitori să doneze sânge pentru copilul său.

„Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane ce au aceste grupe de sânge,  AB- , A-, B- sau O, vă rog să donați pentru copilul meu”, declară mama fetei care timp de trei săptămâni a fost diagnosticată greșit.

Comentarii
  • Eroii au facut orele la discoteca si au luat examenele ori cu 5 ori cu spaga.

  • Lucrul cel mai surprinzator este ca nici un doctor nu a facut vreo legatura intre oonstipatia pe care o avea fata si durerile si balonarile ei. Acum 30 – 40 de ani nu exisitau ecografe dar se gaseau doctori care numai daca palpau zona corpului ude se prezenta durerea si ascultau cu mare atentie pacientul erau capabili sa puna un diagnostic corect. Sa dea Dumnezeu sa se faca sanatoasa copila aceasta frumoasa !

  • EROII actuale ..0 barat clinicieni(diagnostic la consultul simplu) ,IGNORANTI, ÂNGÎMFATI si EXTREM de GRAV,PREGĂTITI de PSEUDOPROFESORI DR ÎN FACULTATE !

  • Nemernicii de doctori, eroii in halate albe din orasele din jur (Suceava, Botosani, Barlad, Vaslui, Roman, Piatra Neamt, etc.) trimit pacientii copii la Iasi. Aia nici macar un furuncul nu opereaza, insa iau aceleasi sporuri si salarii ca si medicii ieseni. De ce plm nu l-au operat la Barlad?! Ce, acolo nu au chirurgi si sala de operatii? Si mai fac si greva ca vor salarii marite…

  • Sigur au diagnosticat o infectie…COVID.23….. Eroiiiiiiiiiiiii/bani. sporuri,,atentii ….0000000/

  • Măriți salariile medicilor pentru ca să-și dea seama ce avem în caz ca ne vom îmbolnăvi!
    Se pregătesc deja de greva!

  • Cum se poate dona sânge pt fata?

  • Ce investigatii i-au facut la sf maria de au reusit sa-i gaseasca tumoarea de colon. CT, RMN??

  • LA AMBELE SE VEDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *