Prima pagină » International » China va testa de COVID-19 un oraș cu 9 milioane de locuitori în doar 5 zile

China va testa de COVID-19 un oraș cu 9 milioane de locuitori în doar 5 zile

12 oct. 2020, 13:10,
George Cristian, în International

Orașul chinez Qingdao își testează întreaga populație de nouă milioane de oameni pentru Covid-19 pe o perioadă de cinci zile. Testarea în masă vine după descoperirea a o duzină de cazuri legate de un spital care tratează pacienții cu coronavirus sosiți din străinătate.

În mai, China a testat întregul oraș Wuhan – găzduind 11 milioane de oameni și epicentrul pandemiei globale.

Comisia municipală de sănătate din Qingda a decoperit șase cazuri de COVID

Într-o declarație postată pe site-ul social chinez Weibo, Comisia municipală de sănătate din Qingdao a declarat că au fost descoperite șase cazuri noi și șase cazuri asimptomatice.

Toate cazurile au fost legate de același spital, a declarat publicația Global Times.

Autoritățile chineze au acum o strategie de testare în masă chiar și atunci când un nou val de coronavirus pare a fi relativ minor, spun corespondenții. Țara a adus în mare măsură virusul sub control. Acest lucru este în contrast puternic cu alte părți ale lumii, inclusiv România, unde există încă un număr mare de cazuri și restricții de ciculație sau au intrat în carantină.

Cum va funcționa testarea?

Comisia Națională de Sănătate a declarat luni că „întregul oraș va fi testat în termen de cinci zile”. Aproximativ 114.862 de persoane – inclusiv personal medical și pacienți nou spitalizați în spitalele orașului – au dat deja rezultate negative, a declarat comisia de sănătate din Qingdao. Videoclipurile care circulă online au arătat rezidenților care se aliniază duminică târziu pentru a fi testați, a declarat Global Times, adăugând că unele dintre aceste puncte de testare erau deschise de la 07:00 la 23:00.

Noile cazuri vin la o săptămână după sărbătoarea Săptămânii de Aur din China – la care au participat milioane de oameni călătorind din toată țara. Un raport al Global Times care citează Biroul Municipal de Cultură și Turism din Qingdao a declarat că orașul de coastă a primit 4,47 milioane de călătorii de călători în această perioadă.

Orașul Jinan din apropiere, în aceeași provincie cu Qingdao, a cerut ca oricine a vizitat orașul din 23 septembrie să fie testat, potrivit unui raport al The Paper. La începutul lunii trecute, Qingdao a anunțat că doi lucrători portuari care au manipulat fructe de mare importate au dat rezultate pozitive. Nu se știa că ar fi infectat pe altcineva. Infecțiile zilnice cu coronavirus au scăzut drastic în China și, în cea mai mare parte, țara pare să își fi revenit din perioada de carantinare. China are în prezent 91.305 de cazuri de virus, iar numărul morților este de 4.746, potrivit datelor OMS.

Cum au testat Wuhan?

China a declarat că 11 milioane de oameni din oraș au fost testați în 10 zile la începutul acestui an. Reality Check al BBC estimează că cifra se apropia de 9 milioane, dar totuși un număr semnificativ de oameni. Au fost deschise sute de centre de testare, cu mii de angajați implicați. De asemenea, au mobilizat echipe pentru a testa persoanele cu dizabilități, persoanele în vârstă și persoanele vulnerabile în propriile case.

Unul dintre modurile în care au accelerat procesul a fost să folosească testarea în lot sau în pool. În acest proces, a fost testat un lot de între cinci și 10 probe. Doar dacă un eșantion a fost pozitiv, echipa se va întoarce pentru a efectua teste individuale pentru a vedea cine a fost pozitiv în lot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *