China va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în ţară

27 dec. 2022, 12:40,
BZI.ro, în Actualitate

Autorităţile chineze au anunţat că vor renunţa la ultimele restricţii faţă de turişti şi va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intra în ţară, începând din 8 ianuarie 2023. La începutul lunii decembrie 2022, China a anunțat o relaxare generală a restricțiilor împotriva COVID-19.

Potrivit oficialilor, astfel China va marca o nouă schimbare majoră în ceea ce priveşte eliminarea strategiei „zero Covid”. Ţara se redeschide pentru turiştii cu viză de muncă său studiu, după trei ani de graniţe închise.

China va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în ţară

Autorităţile au luat decizia de a elimina obligativitatea carantinei în contextul în care China se confruntă, la momentul actual, cu una dintre cele mai grele valuri de Covid, în contextul în care situaţia epidemică se degradează pe zi ce trece.

Potrivit documentelor interne care au fost distribuite pe reţelele de socializare, în China s-ar fi înregistrat 250 de milioane de cazuri de infectare între 1 şi 20 decembrie.

Luni, 26 decembrie 2022, Comisia Naţională de Sănătate din China a menţionat că boala va fi retrogradata formal în „clasa B” a bolilor infecţioase, ceea ce elimina obligativitatea carantinei. Totodată, vor fi ridicate restricţiile în ceea ce priveşte numărul de zboruri permise în ţară.

În pofida acestui fapt, turiştii care vor intra în China vor trebui să îşi facă în continuare un test PCR. Decizia autorităţilor de a redeschide ţară a stârnit un val de îngrijorări printre oameni, în contextul în care cazurile de

Mulți s-au arătat, de asemenea, îngrijorați de deschiderea țării într-un moment în care cazurile de Covid se înmulțesc accelerat.

China a anunţat o relaxare generală a restricţiilor împotriva COVID-19, după un val de proteste violente

Autorităţile chineze au anunţat pe 7 decembrie 2022 o relaxare a restricţiilor împotriva COVID-19, după ce în mai multe oraşe cetăţenii au organizat proteste violente din cauza restricţiilor prea dure de până acum.

Miercuri, 7 decembrie 2022, China a anunţat o relaxare generală a restricţiilor împotriva COVID-19. Relaxările vin în contextul unui val de proteste violent în mai multe oraşe din China, din cauza restricţiilor prea dure de până acum. În regiunea Asia-Pacific, țările au adoptat politica „Zero-COVID”, de care cetățenii nu au fost încântați.

În acest sens, autorităţile locale au permis persoanelor testate pozitiv să stea în carantină la domiciliu au au redus recurgerea la testele PCR generalizate.

„Persoanele infectate asimptomatice şi cazurile uşoare care pot fi izolate la domiciliu vor fi izolate astfel de manieră generală”, potrivit noilor instrucţiuni dezvăluite de Comisia Naţională de Sănătate (NHC, cu valoare de minister).

Ulterior, Statele Unite ale Americii a venit cu o reacţie la protestele din China, care au izbucnit după un incendiu care a avut loc pe 24 noiembrie 2022 într-un bloc de apartamente din Urumqi. În urma incidentului au rezultat 10 persoane decedate şi noua rănite.

Despre ceea ce se întâmpla în China, preşedintele SUA Joe Biden este informat constant. Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, preşedintele american urmăreşte „îndeaproape” evoluţia situaţiei din China.

„Casa Albă susţine dreptul la proteste paşnice”, a mai declarat el presei, după manifestaţii de proporţii istorice în China împotriva restricţiilor sanitare şi pentru mai multă libertate.

Așadar, în aceste condiții, China va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în ţară. Relaxarea a fost decretată la zece zile după declanşarea unui val de manifestaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *