Prima pagină » International » China testează toți locuitorii pentru 12 noi cazuri de coronavirus
China testează toți locuitorii pentru 12 noi cazuri de coronavirus

China testează toți locuitorii pentru 12 noi cazuri de coronavirus

28 iul. 2020, 10:32,
Bianca Rebegea în International

China testează toți locuitorii pentru 12 noi cazuri de coronavirus. După ce Dalian, portul din provincia Liaoning, a confirmat începând de sâmbătă 12 cazuri noi locale de coronavirus şi 14 cazuri asimptomatice, oficialii chinezi de sănătate au anunţat că vor testa toţi locuitorii din nord-estul oraşului ca să vadă dacă sunt infectaţi cu noul Covid-19.

Toţi locuitorii din nord-estul oraşului Dalian vor fi testați

După ce un grup local a generat 12 cazuri de coronavirus pe zi, dar și 14 cazuri asimptomatice, oraşul Dalian din China şi-a propus să îşi testeze fiecare rezident. Acest oraș are pese șase milioane de locuitori. Astfel că, toți locuitorii vor fi testați, pentru a vedea dacă au fost infectați. În acest timp, se vor face eforturi considerabile de a controla răspândirea noului coronavirus.

După ce un bărbat în vârstă de 58 de ani, care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare s-a dovedit a fi pozitiv cu noul coronavirus, miercuri a fost descoperit grupul local care a răspândit infecția.

Vineri, directorul Comisiei Naţionale de Sănătate, Ma Xiaowei, a coordonat o echipă în orașul Dalian, pentru a introduce măsurile de izolare. Cu toate acestea, sâmbătă, contagiunea din grupul infectat al oraşului s-a extins şi la alte şapte oraşe din patru provincii din China, în mare parte cazurile fiind asimptomatice.

Astfel că, orașul este nevoit să facă testări timp de 4 zile, iar costurile vor fi acoperite de guvern, a declarat Ma Xiaowei.

Carantină de 14 zile pentru contactele apropiate. China testează toți locuitorii pentru 12 noi cazuri de coronavirus

Toți angajații societății care se ocupă de fructele de mare și contactele lor apropiate, vor fi nevoite să stea în carantină timp de 14 zile, cu posibilitatea de extindere.

China a raportat sâmbătă 35 de cazuri de infecţii locale, 22 în regiunea de nord-vest a Xinjiang, care au raportat grupuri de infecţii la începutul acestei luni. 13 sunt în provincia Liaoning, dintre care 12 sunt în oraşul Dalian.

Directorul biroului de sănătate publică din Xinjiang, Zhang Wei, a anunțat că guvernul se pregătește pentru tura a doua de testări pentru rezidenții care provin din mai multe districte cu risc ridicat din Urumqi, capitala regiunii autonome, pentru îmbunătățirea situației.

La nivel mondial, cazurile de COVID19 au atins 16,5 milioane, numărul morţilor fiind de peste de 653.000 începând de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024