Prima pagină » National » China și Rusia formează o alianță! Istoricul Alfred McCoy precize o Nouă Ordine Mondială după răboiul din Ucraina
China și Rusia formează o alianță! Istoricul Alfred McCoy precize o Nouă Ordine Mondială după răboiul din Ucraina

China și Rusia formează o alianță! Istoricul Alfred McCoy precize o Nouă Ordine Mondială după răboiul din Ucraina

23 mart. 2022, 15:36,
în National

Președintele Biden l-a avertizat vineri pe președintele chinez Xi Jinping, printr-un apel video, că China s-ar confrunta cu „consecințe” dacă ar oferi sprijin material Rusiei în timpul războiului din Ucraina.

Apelul a făcut parte din eforturile SUA de a minimiza o alianță chino-rusă în curs de dezvoltare, care amenință influența SUA asupra suprafeței eurasiatice, spune Alfred McCoy, profesor de istorie la Universitatea Wisconsin-Madison. Pe măsură ce puterea globală a SUA scade, China și Rusia „vor apărea ca noi centre de putere globală pe planetă”, adaugă el.

China și Rusia formează o alianță, susţine istoricul american Alfred McCoy

Istoricul american Alfred McCoy, profesor universitar la Universitatea Wisconsin-Madison susţine că Joe Biden a avut o discuţie cu Xi Jinping pe ideea de a minimaliza o alianță în creștere între Rusia și China. Istoricul povesteşte pentru democracynow.org faptul că președintele american a mai vrut în trecut să facă presiuni ca președintele Xi să renunțe la sprijinul Chinei pentru Rusia:

Aparent, ceea ce președintele Biden spera să realizeze în conversația sa telefonică cu Xi Jinping a fost să se bazeze pe reuniunea lor video de succes în noiembrie anul trecut și să-l încurajeze sau chiar să facă presiuni pe președintele Xi să se retragă de la sprijinul puternic al Chinei pentru invazia Ucrainei de către Rusia.

Americanul a atras atenția asupra întâlnirii dintre Vladimir Putin și Xi Jinping, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, moment în care cele două părți au stabilit o declarație istorică ce a însumat peste 5.000 de cuvinte. Declarația făcea referire la o nouă ordine mondială menită a fi un răspuns la hegemonia globală a SUA. O altă abordare a celor două națiuni a fost şi ”problema” NATO. Istoricul susţine că cele două părti vor să blocheze amenințarea NATO:

A fost o întâlnire istorică între Vladimir Putin și Xi Jinping din 4 februarie a acestui an, când cei doi s-au întâlnit în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă și au emis o declarație istorică de 5.300 de cuvinte care pretindea stabilirea unui fel de nouă ordine globală pentru să atace hegemonia globală a SUA și să se bazeze pe alianța lor bilaterală puternică, pe integrarea lor economică foarte strânsă în domeniul energiei și să blocheze simultan NATO de a amenința Rusia și de a bloca Statele Unite să susțină Taiwan împotriva pretențiilor legitime ale Chinei față de Taiwan. Și astfel, de fapt, ceea ce acea întâlnire nu a reușit a fost pur și simplu nu a reușit să rupă această alianță emergentă dintre China și Rusia, care zguduie literalmente ordinea mondială actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`