Decizie suprinzătoare luată de China pe piața mondială a grânelor. Aceasta renunță la importul a un milion de tone de grâu australian, alegând să cumpere din Rusia.
Conform datelor existente, autoritățile comuniste au luat această decizie pentru că grâul este mai ieftin și mai calitativ, nefiind grâu modificat genetic, cum este cel din Ucraina, de exemplu.
China, cel mai mare importator de grâu din lume
China a suspendat importul a 1 milion de tone de grâu din Australia. Se pare că această decizie a fost influențată de creșterea stocurilor globale de cereale și de scăderea prețurilor grâului pe piețele internaționale, care au atins cel mai redus nivel din ultimii trei ani și jumătate. Ba mai mult, China se îndreaptă spre Rusia care vinde mai bun și mai ieftin decât Occidentul.
China, cel mai mare importator mondial de grâu, a crescut și mai mult apetitul pentru cereale, în special din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care au afectat producția internă în ultimul an.În loc să semneze contracte cu furnizorii tradiționali din Australia, China a preferat să suspende sau să anuleze achizițiile planificate, anticipând prețuri mai avantajoase de la exportatorii ruși.
În 2024, prețurile futures pe grâu de la bursa din Chicago au înregistrat o scădere de peste 14%, atingând cel mai redus nivel din august 2020. Se estimează că Rusia va exporta un volum record de 51 de milioane de tone de grâu, față de 47,5 milioane de tone, conform previziunilor Departamentului Agriculturii al SUA.
BRICS devine o alianță tot mai importantă
Vedem cum jocurile politice și economice cresc în interiorul BRICS, organizație din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Iran și Emiratele Arabe Unite. Economia acestor țări este una uriașă, iar valoarea produselor care sunt mai ieftine și mai calitate, reprezintă atuul lor.
Europa cumpără prost și scumpu în special de pe piața din Ucraina. Este absolut știut faptul că ucrainienii vând cereale extrem de proaste din punct de vedere al calității, cereale care au un conținut ridicat de chimicale. În loc să ne concentrăm eforturile pe ideea de a cumpăra ieftin și bun, atât România cât și UE cumpără prost și mult.
Dacă Uniunea Europeană nu ia o decizie în acest sens va avea un viitor dificil. Mai ales în contextul în care habarniști precum Ursula von der Leyen duc în prim-plan politicile de mediu, politicile ”green” care în realitate distrug și ultima fărâmă de agricultură sănătoasă din Europa. Trebuie să înțelegem că U.E. trebuie să redevină o forță mondială, iar ca acest lucru să se întâmple ne trebuie un nou început și noi politici corecte, politici care să vină în ajutorul fermierului român, polonez, olandez, nu să îl îngroape.
…încă o palmă bine aplicată „vestului” cu ordinea sa „bazată pe reguli” și „sancțiuni”… 😉
rutzia va deveni in viitor satelitul Chinei,iar despre „vest” n-avea grija,se descurca si fara tara ta rutZule!
amărîtule mioritic, prostu’ parcă nu e prost destul dacă nu e și fudul… 😉
🙂 URSS nu putea produce alimente indeajunse pe vremea lui Gorbaciov si trebuiau sa le importe.
Russia fara Ucraina se descurca mult mai bine decat URSS ….
Cam pute a propaganda.
Atat ai putut rutZule? slabut maine nu primesti copeici,niet haleala😂
Rusia fara „decadentul” occident e in aer,isi vinde resursele la juma’ de pret in China in cativa ani va fi o anexa a Chinei care alaturi de America o sa conduca lumea in urmatoarele decenii.Iar cu arma atomica pe care o tot flutura putler e cam asa,ai folosit o am disparut cu totii ca civilizatiel ce rzboi se poarta acum nr de orci nici nu mai conteaza DOAR TEHNOLOGIA😉