Prima pagină » Actualitate » China promite că va livra sute de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume

China promite că va livra sute de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume

02 dec. 2020, 08:24,
George Cristian în Actualitate

În interiorul unui depozit gri de pe Aeroportul Internațional Shenzhen din sudul Chinei, un rând de camere albe se află într-un colț înconjurat, fiecare prevăzut cu un ecran care afișează temperatura personalizată din interior.

Un lucrător de securitate în mască de față, halat chirurgical și mănuși de cauciuc stă de pază. Oricine intră în această parte a depozitului trebuie să aibă două săptămâni de carantină, fie să poarte un costum din cap până în picioare.

Aceste camere climatizate, cu o suprafață totală de 3767 de metri pătrați, vor fi în curând umplute de rânduri și rânduri de vaccinuri Covid-19 fabricate în China – după ce vor primi aprobarea autorităților de reglementare a medicamentelor din țară. De acolo, vor fi încărcate în compartimente cu avioane de încărcare cu temperatură controlată și vor fi zburate pe continentele din întreaga lume.

China promite că va livra sute de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume

În lunile următoare, China va trimite sute de milioane de doze de vaccinuri coronavirus către țările care au efectuat studii în ultima etapă pentru candidații săi principali. Liderii chinezi au promis, de asemenea, o listă în creștere a țărilor în curs de dezvoltare, acces prioritar la vaccinurile sale de succes.

Această campanie globală prezintă Chinei o oportunitate de a-și repara imaginea, care a fost deteriorată pentru manipularea inițială a focarului de coronavirus – mai degrabă decât pentru a fi acuzată de răspândirea primară a virusului, poate fi apreciată pentru că a contribuit la sfârşitul pandemiei.

Vaccinurile pot fi, de asemenea, folosite de Beijing ca „un instrument pentru politica externă de promovare a puterii ușoare și de proiectare a influenței internaționale”, a declarat Yanzhong Huang, senior senior for health global la Consiliul pentru relații externe din Washington.

Mai devreme în timpul pandemiei, eforturile Chinei de a favoriza prin donarea de măști și alte provizii către țările afectate puternic de virus au fost afectate de rapoartele privind aprovizionarea cu calitate slabă și acuzațiile că Beijingul lansează o campanie de dezinformare pentru a schimba narațiunea coronavirusului. Diplomația vaccinului de la Beijing, a spus Huang , i-ar putea oferi o nouă șansă.

Câte vaccinuri sunt în lucru în China

China are în prezent cinci potenţiale vaccinuri la coronavirus de la patru companii care au ajuns la faza 3 a studiilor clinice, ultimul și cel mai important pas al testării înainte de a se solicita aprobarea de reglementare.
După ce au eliminat în mare măsură coronavirusul din interiorul granițelor sale, producătorii de medicamente chinezi au trebuit să caute în străinătate locuri pentru a testa eficacitatea vaccinurilor lor. Împreună, au lansat probe de fază 3 în cel puțin 16 țări.
În schimb, multor țări gazdă li s-a promis accesul timpuriu la vaccinurile de succes – și, în unele cazuri, cunoștințele tehnologice pentru fabricarea lor locală.

Sinovac Biotech , un producător de medicamente cotat în Nasdaq cu sediul la Beijing, a semnat acorduri pentru a furniza 46 de milioane de doze din vaccinul său Covid-19 către Brazilia și 50 de milioane de doze către Turcia . De asemenea, va furniza 40 de milioane de doze de vaccin în vrac – concentratul de vaccin înainte de a fi împărțit în flacoane mici – către Indonezia pentru producția locală.

China face un contrast puternic Statelor Unite ale Americii

Campania globală de vaccinare a Chinei este în contrast puternic cu abordarea „ America first ” a administrației Trump , care se concentrează pe vaccinarea propriilor cetățeni înaintea celor din altă parte. În octombrie, China s-a alăturat unei inițiative globale susținute de Organizația Mondială a Sănătății pentru a asigura distribuția rapidă și echitabilă a vaccinurilor Covid-19 atât către țările bogate, cât și către cele sărace.

Proiectul, cunoscut sub numele de COVAX, este conceput pentru a descuraja guvernele de la acumularea de vaccinuri coronavirus și, în schimb, să se concentreze pe vaccinarea grupurilor cu risc ridicat din fiecare țară. Dar a fost evitat de Statele Unite, în parte pentru că președintele Donald Trump nu a vrut să colaboreze cu OMS, lăsând un vid global de conducere în domeniul sănătății publice pentru China.

Pfizer  este cel mai avansat vaccin până la ora actuala

Pfizer și BioNTech au declarat miercuri că studiile finale au constatat că vaccinul lor împotriva coronavirusului a fost eficient în proporție de 95% în prevenirea Covid-19 și că are efect împotriva formelor severe.

Vaccinul, numit BNT162b2, devine extrem de eficient împotriva virusului la 28 de zile de la prima doză, iar eficacitatea acestuia a fost consecventă la toate vârstele, rasele și etniile, au spus producătorii. În plus, persoanele în vârstă, care sunt considerate ca având un risc ridicat de forme severe Covid-19, au prezentat o eficacitate a vaccinului de peste 94%, au spus reprezentantii companiilor implicate.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cea mai scumpă staţiune pentru vacanţa de 1 Mai. Turist: "Aici e doar pentru bogaţi"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Satul magic din inima României. Locul unde soarele răsare de două ori într-o zi
SportpeSurse
Studenta de la medicină îl duce pe Gigi Becali în pragul disperării
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025