Un grup de ingineri de telecomunicații chinezi a stabilit prima rețea de testare pe teren, în China, din lume pentru comunicații 6G și integrare inteligentă.
Oficialii de la Beijing fac investiții enorme în tehnologizare, iar Huawei Technologies a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 19,6 miliarde yuani (echivalentul a 2,7 miliarde dolari), evidențiind o creștere de 564% față de aceeași perioadă a anului precedent.
China construiește prima rețea de testare pe teren din lume pentru comunicații 6G
Rețeaua experimentală a demonstrat că comunicarea semantică poate atinge capacitățile de transmisie ale 6G pe infrastructura 4G existentă.
De asemenea, rețeaua a obținut o îmbunătățire remarcabilă de zece ori a parametrilor cheie de comunicare, inclusiv capacitatea, acoperirea și eficiența, potrivit unei echipe de la Universitatea de Telecomunicații din Beijing, care și-a dezvăluit activitatea în cadrul unui seminar de miercuri.
Rețeaua servește ca o platformă care facilitează eforturile instituțiilor de cercetare în efectuarea de cercetări teoretice și verificarea inițială a tehnologiilor esențiale 6G. Potrivit echipei, poate scădea pragul de intrare pentru cercetarea 6G, făcându-l mai accesibil pentru inovare.
S-a spus că rețeaua de testare pe teren 6G este o „premiere mondială” și poate reduce efectiv pragul de intrare pentru cercetarea 6G, accelerând verificarea inițială a tehnologiilor cheie 6G. Rețeaua prezintă o integrare profundă a comunicării și AI, care reprezintă „o direcție importantă” în evoluția tehnologiei comunicațiilor, se arată în raport.
„Integrarea celor două va accelera formarea de noi forme de afaceri ale economiei digitale”, a declarat profesorul Zhang Ping, care conduce echipa de cercetare a universității, la conferința la care a fost dezvăluită rețeaua de testare pe teren 6G.
China lucrează pentru a comercializa 6G, tehnologia wireless de ultimă generație după 5G, până în jurul anului 2030, în timp ce standardele 6G sunt de așteptat să fie stabilite în 2025.
China în centrul unui imens scandal legat de implementarea tehnologiei 5G
China este printre pionerii implementării tehnologiilor 5G din lume. Există numeroase scandaluri legate de companiile chineze care au fost acuzate că spionează utilizatorii. Cu toate că Huawei lansează produse de o calitate superioară, la prețuri rezonabile, suspiciunile din jurul companiei nu încetează. Vorbim despre faptul că mai mulţi şefi din serviciile secrete americane cer potenţialilor cumpărători să aleagă altă marcă.
Aceştia susţin faptul că telefoanele Huawei conţin anumite softuri prin care americanii, şi nu numai, ar putea fi spionați. Alte voci susțin contrariul spunând că de fapt compania chinezească refuză să instaleze softuri CIA.
În schimb, mai multe voci din domeniul telecomunicaţiilor susţin faptul că, de fapt, telefoanele Huawei sunt sabotate intenţionat pentru că ar fi refuzat să implementeze un soft un backdoor pentru apelare şi controlal dispozitivului oricând. Acest soft ar fi fost comandat de CIA şi ar fi instalat pe mai toate telefoanele. Informaţiile nu sunt oficiale şi certe, fiind doar supoziţii. În concluzie vedem că piața tehnologiei avansează rapid în China care a făcut prima rețea de testare pe teren din lume pentru comunicații 6G