Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » China a aprobat vaccinul Sinovac pentru uz public general
China a aprobat vaccinul Sinovac pentru uz public general

China a aprobat vaccinul Sinovac pentru uz public general

06 feb. 2021, 14:40,
BZI.ro, în Sanatate

Autoritățile chineze au dat aprobarea „condiționată” pentru un al doilea vaccin anti-Covid-19, serul Sinovac CoronaVac, a declarat sâmbătă compania farmaceutică.

Vaccinul a fost deja lansat pentru grupurile-cheie cu risc mai mare de expunere la coronavirus, dar aprobarea de sâmbătă permite utilizarea acestuia pentru publicul larg.

O aprobare condiționată ajută medicamentele de urgență să se introducă pe piață în cazurile în care studiile clinice nu îndeplinesc încă standardele normale, dar indică că terapiile vor funcționa.

Aprobarea vine după mai multe studii interne și externe ale vaccinului în țări diferite, inclusiv Brazilia și Turcia, deși „rezultatele eficacității și siguranței trebuie confirmate în continuare”, a spus Sinovac într-un comunicat.

Aprobarea Sinovac vine la câteva săptămâni după ce compania farmaceutica chineza Sinopharm a primit undă verde pentru a-și introduce vaccinul pe piață.

Sinovac a declarat că studiile din Brazilia au demonstrat eficacitatea în jur de 50% în prevenirea infecției și 80% eficacitatea în prevenirea cazurilor critice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *