Prima pagină » International » China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19! Ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”
China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19! Ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”

China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19! Ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”

17 aug. 2020, 18:30,
Bianca Rebegea în International

China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19! Ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”

În China a fost aprobat primul vaccin, care ar putea reprezenta o mare speranță în lupta cu noul coronavirus. Acesta încă se află în cea de-a treia fază de testare.

China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19! Ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”

CanSino Biologics, o companie farmaceutică și Institutul de Știință Militar din China sunt dezvoltatoarele vaccinului chinezesc. La sfârșitul lunii iunie, armata chineză a început să îl folosească. Acest lucru s-a întâmplat, datorită descoperirii unui anticorp

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a demonstrat „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”.

Siguranța și eficacitatea vaccinului trebuie confirmate în cadrul fazei a treia de testare, care se realizează în afara granițelor. Patentul asigură că acest vaccin poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp” şi că este „rapid şi uşor de preparat”.

Conform unei cercetări făcute public de către revista The Lancet, arată că s-au realizat teste pe aproape 500 de persoane în luna iulie. Cu toate acestea, vaccinul nu se poate da lumii întregi spre testare, fără certitudinea că va funcționa așa cum este de așteptat. Tocmai de aceea se vor realiza teste pe oameni în cea de-a treia fază.

Mărturia bărbatului care s-a vaccinat anti-COVID: Este o întrebare de un milion de dolari

Joans Pons este singurul spaniol care a fost vaccinat împotriva coronavirus. Acesta a avut o reacţie după ce a făcut vaccinul, reacţie care a fost preluată de întreaga massmedia mondială. Conform acestuia, bărbatul nu a avut reacţii adverse.

Lupta în găsirea unui vaccin anti-COVID este una intensă. Sute de vaccinuri sunt în curs de implementare. Totuşi, Universitatea Oxford a efectuat o testare care a cuprins 20.000 de voluntari din Marea Britanie, Brazilia dar şi Africa de Sud. Datele preliminare arată ca serul creat de universitate nu a avut reacţii adverse.

Joan Pons lucrează de peste 20 de ani în unităţile de terapie intensivă din Marea Britanie

Singurul spaniol care a fost testat anti-COVID lucrează de 23 de ani în unităţile de Terapie Intensivă din Marea Britanie. Acesta a povestit pe larg cum s-a simţit după ce a făcut vaccinul:

„Este întrebarea de un milion de dolari!”

„Eu sunt asistent medical, organizez tot departamentul, fac parte din echipa de conducere a Spitalului General din Sheffield, orașul unde locuiesc. Am plecat în Marea Britanie în urmă cu 20 de ani pentru că nu găseam de lucru în Spania. Am hotărât să ies din birou și să îmi pun din nou uniforma de infirmier pentru a luptă alături de colegii mei. Și acolo am început să simt frustrarea COVID-ului, teama și singurătatea pe care le provoca pacienților mei. Am început să urăsc virusul și ura s-a amplificat pentru că în vârful epidemiei îmi lua pacienți zilnic. A fost cea mai grea perioadă din cariera mea.

Vaccinul mi l-au făcut pe 5 iunie și acum trebuie să vadă dacă este eficient. Este întrebarea de un milion de dolari! Dacă este suficientă cantitatea de anticorpi și celule T pentru a ataca și omorî virusul înainte să intre în plămâni. Pentru că prima dată atacă plămânii. Răspunsul la această întrebare îl vom afla în septembrie sau octombrie”, a declarat acesta

Puteți citi mai mult despre acest subiect aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`