Prima pagină » Culinar » Chifteluțe de ghebe. O opțiune delicioasă din legume

Chifteluțe de ghebe. O opțiune delicioasă din legume

24 nov. 2023, 09:59,
în Culinar

Chifteluțele de ghebe sunt consistente, pline de gust și perfect condimentate, ceea ce le face potrivite pentru a fi consumate ca atare sau incluse în diverse alte preparate culinare. Trebuie rumenite până devin aurii și sunt excelente pentru paste, pizza, sandvișuri și multe altele.

Ingrediente și modalități de servire a chifteluțelor de ghebe

Chiftelele de ciuperci au tot ce ți-ai putea dori de la o chiftea vegetală. Au un gust asemănător cu cel al cărnii, sunt rumene, consistente și pot fi păstrate pentru mai multe zile. Ciupercile adaugă un gust cu adevărat deosebit chiftelelor de legume, care este echilibrat cu ierburi proaspete și parmezan, rezultând în chiftele savuroase de care nu te vei mai putea satura.

Chifteluțele de ghebe pot fi servite cu spaghete și sos marinara pentru o versiune vegetală a spaghetelor cu chifteluțe din carne. De asemenea, le poți încorpora în sandvișuri, tăiate în jumătate și folosite pentru pizza cu chiftele, într-o lasagna cu chiftele sau aperitive și diferite sosuri pentru piure. Acestea pot fi păstrate fără probleme în congelator, și vor fi ca proaspete atunci când le scoți.

Pentru a le prepara vei avea nevoie de 2 lingurițe de ulei de măsline extra-virgin, 1 lingură de unt nesărat, 1 ceapă mică tăiată mărunt (aproximativ 1 cană), 450 g de ghebe tocate fin, 3 căței de usturoi dați prin răzătoare, ½ linguriță de sare, ¼ linguriță de piper, ¼ linguriță de fulgi de ardei iute (opțional), ¼ cană de pătrunjel proaspăt tocat, ½ cană fulgi de ovăz, ½ cană de pesmet simplu, 1 linguriță de condimente italiene, 2 ouă mari, ⅓ cană de parmezan.

Cum poți obține chifteluțe rumene și pline de savoare

Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Așază o foaie de copt și pulverizeaz-o cu puțin ulei, iar apoi pune-o deoparte. Încălzeste o tigaie mare la foc mediu, apoi adaugă uleiul și untul. După ce s-au topit, adaugă ceapa și ciupercile tocate, împreună cu sarea, piperul și fulgii de ardei iute (dacă utilizați). Călește-le amestecând din când în când, până când legumele sunt moi și mare parte a umidității s-a evaporat, pentru aproximativ 7-8 minute. Adaugă usturoiul și lasă la călit până când ciupercile sunt rumenite, încă 4-5 minute.

Transferă amestecul de ciuperci într-un castron și lasă-l să se răcească ușor. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă ușor cu o furculiță. Folosește mâinile pentru a amesteca foarte bine amestecul de chiftele. Udă ușor mâinile și rulează amestecul de ghebe în formă de bile mari, cam de mărimea unei mingi de golf. Așează-le pe foaia de copt și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, până când devin aurii și ferme.

Poți folosi și alte feluri de ciuperci sau o combinație din mai multe soiuri. Dacă preferi o textură mai fină a chifteluțelor de ghebe, poți toca rapid ciupercile în robotul de bucătărie. În ceea ce privește dimensiunea, din aceste cantități vei obține 16-18 chiftele mai mari (de mărimea unei mingi de golf) sau le puteți rula mai mici și veți obține 20-22 de chiftele. Chiftelele rămase se păstrează la frigider timp de până la 5 zile. Pentru o păstrare de lungă durată le poți tine în congelator pentru 5-6 luni. Transferă chiftelele coapte și răcite într-un sac sau container rezistent la congelator. Atunci când dorești să le folosești, dezgheață-le peste noapte în frigider și apoi reîncălzește-le în cuptorul cu microunde sau pe aragaz cu un pic de sos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024