Prima pagină » Magazin » Chiftelute de cartofi, fragede, cu verdeata si usturoi – o “nebunie” de arome
Chiftelute de cartofi, fragede, cu verdeata si usturoi – o “nebunie

Chiftelute de cartofi, fragede, cu verdeata si usturoi – o “nebunie” de arome

31 aug. 2018, 10:19,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:664492;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Delicioasele chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

Lista de ingrediente:

– 500 grame cartofi,
– 1 ou batut,
– 2 linguri amidon de porumb sau faina,
– 2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata,
– 1 legatura patrunel proaspat tocat,
– 1 legatura marar proaspat tocat,
– 3 catei de usturoi,
– 1/2 lingurita nucsoara macinata,
– sare,
– piper,
– ulei pentru prajit.

Cum se prepara:

1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Puneti cartofii rasi intr-un castron mare. Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.

2. Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina). Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.

3. Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime. Serviti chiftelele de cartofi calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024