Prima pagină » Culinar » Chiftele din ciuperci champignon. Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Chiftele din ciuperci champignon. Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

26 ian. 2024, 09:21,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște chiftele din ciuperci champignon. Acestea sunt sănătoase, sățioase și merg de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat savuros. Chiftelele din ciuperci champignon sunt ideale de servit și în zilele de post. Iată rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă.

Chiftele din ciuperci champignon

Dacă vrem să prgătim acasă un deliciu cu ciuperci, putem face rapid niște chiftele din ciuperci champignon. Acestea au o textură aparte și o aromă deosebită, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Chiftelele cu ciuperci pot fi servite simple sau cu un sos dulce-acrișor. La fel de bine putem completa savoarea acestui preparat culinar cu o salată de verdețuri proaspete. Cu doar câteva ingrediente  și un strop de imaginație vom obține la final o mânncare sănătoasă și sățioasă.

Pentru iubitorii de mâncăruri cu ciuperci putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este rafinat și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. La fel de bine putem face o mâncărică de ciuperci cu smântână. Preparatele culinare cu ciuperci sunt savuroase, sănătose și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta unui preparat gustos și sățios

Pentru delicioasele chiftele din ciuperci champignon vom avea nevoie de 450 g de ciuperci champignon, 2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, sare, piper, cimbru. busuioc, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 200 g de pesmet și 30 ml de ulei.

Mai întâi vom pregăti ciupercile. Acestea se spală, se curăță și se lasă la scurt într-o sită. Se curăță morcovul aapoi se pune la fiert în apă cu sare. Într-un vas se pun cartofii la fiert în coajă, iar ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt. La fel se procedează și cu mărarul și pătrunjelul.

Într-o tigaie punem uleiul la încins și se adaugă ceapa și usturoiul. Se lasă la călit apoi se adaugă ciupercile scurse foarte bine. Se amestecă totul apoi se scot ciupercile într-o sită pentru a se scurge de ulei.

După ce cartofii au fiert, se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mare.  La fel se procedează și cu morcovul fiert. După aceea se amestecă bine morcovul cu cartofii. Ciupercile se dau prin blender împreună cu ceapa și usturoiul. Se adaugă și amestecul de ciuperci cu cartofi apoi verdeața tocată. Se potrivește gustul cu sare, piper, cimbru și busuioc apoi se omogenizează compoziția și se pune pesmet.

Se formează chiftelele și se pun într-o tavă de copt unsă cu ulei. Se coc chifteluțele timp de 40 de minute. La jumătatea timpului de coacere se întorc chiftelele pe cealaltă parte. Când sunt gata, se scot chiftelele din cuptor și se servesc simple, cu un sos sau cu o salată de verdețuri.

Chiftelele din ciuperci champignon sunt gustoase, sățioase și ușor de pregătit. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *