Chiftele din carne de porc fragede, gustoase și suculente într-un sos de roșii și legume este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Puteți pune în chifteluțe condimentele preferate, fiind servite cu murături de casă. De asemenea, puteți să serviți chifteluțele cu sosul ca fel de mâncare de sine stătător sau cu o garnitură. Cele mai potrivite sunt orezul, hrișca și cartofi.
Pentru a pregăti deliciosul fel de mâncare vei avea nevoie de carne de porc tocată în cantitate de 300 g, ceapă 2 bucăți, morcovi o bucată și un ou de găină. Pentru sos puteți folosi adjică, smântână în cantitate de 2 linguri și un pahar de apă. Pentru o aromă irezistibilă folosiți un ardei dulce, o lingură de pastă de tomate și sare, piper negru măcinat după gust. Pentru o consistență potrivită a sosului vei avea nevoie de făină de grâu în cantitate de o linguriță și ulei vegetal rafinat, aproximativ 3 linguri.
Chiftele din carne de porc. Etapele pregătirii felului de mâncare
Pentru a face chifteluțe cu sos, se ia carne de porc tocată, ceapă, morcovi, un ou, avem nevoie doar de un albuș de ou, adjica, smântână, apă, ardei gras, pastă de roșii, sare, piper negru măcinat și ulei de gătit. Astfel, din moment ce toate ingredientele sunt pregătite trebuie să facem chiftelele. Se toacă ceapa, sarea, albușul de ou și adjica sau un pic de ardei iuți mărunțiți.
Radeți morcovii pe o răzătoare grosieră și ceapa în jumătăți de inele. După care spălați și decojiți ardeii grași și tăiați-i în felii ca pentru salate. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc legumele. Astfel pe foc se pune ceapa, morcovul și ardeiul. În etapa următoare, se adaugă apă, de preferință apă clocotită, se adaugă smântâna, pasta de tomate și făina.
După care se amestecă legumele cu roșiile și smântâna. Se aduce conținutul cratiței la fierbere. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust, apoi puneți chiftelele în tigaie, acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 25 de minute. După ce timpul s-a scurs, felul de mâncare este gata. Acesta poate fi servit chiar alături de varză dulce a la Cluj.
Cum se fac chiftelele din carne tocată? Secretele din bucătăria gospodinelor
Chiftelele tocate, vor transforma gustul unui prim fel de mâncare sau vor fi una dintre cele mai bune adaosuri la o garnitură de cartofi, terci sau paste, atunci când sunt servite cu sos. Chiftelele de carne tocată sunt ușor de făcut, mai ales dacă știi secretele și subtilitățile de bază ale creării unor chiftele apetisante.
Puteți folosi carne tocată de un singur fel sau, în mod ideal, o combinație de mai multe soiuri. Adesea, baza de carne este completată cu pâine înmuiată pentru a o face mai fragedă și cu ceapă, usturoi și condimente pentru a o face mai picantă. Pentru ca chiftelele să își păstreze bine forma, carnea tocată fiartă se bate bine, ridicând-o și aruncând-o înapoi în castron.
Chiftele din carne de porc sunt perfecte pentru a pregăti o supă aromată. Astfel, pentru o supă puteți face chiftele din carne de porc și de vită în proporții egale. Aceasta poate fi servită ulterior alături de produse tradiționale precum chișca sau zacusca.