Prima pagină » Culinar » Chiftele de soia de post. Cum să pregătești rapid o mâncare de post delicioasă

Chiftele de soia de post. Cum să pregătești rapid o mâncare de post delicioasă

07 mart. 2023, 13:11,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă în zilele cu restricții alimentare, ideale sunt niște chiftele de soia de post. Chifteluțele din soia sunt suculente, sățioase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat culinar savuros. Iată cum să pregătești rapid o mâncare de post delicioasă.

Chiftele de soia de post

În zilele cu restricții alimentare gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și pregătesc mâncăruri delicioase. Pe placul multora dintre noi sunt niște chiftele de soia de post. Acestea se fac foarte ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă folosim câteva condimente aromate, succesul culinar va fi garantat.

Chiftelele de soia de post pot fi servite ca atare, dar pot fi consumate și cu un sos de post sau împreună cu niște paste simple. Soia este bogată în substanțe nutritive și este recomandată și celor care se află la dietă. Pe lângă acest preparat culinar de post, putem face și niște sarmale de post moldovenești după rețeta bunicii.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute ca în vremea de odinioară putem face o ciorbă de fasole de post ca la mănăstire. Acest preparat este ușor, gustos și hrănitor. Dacă vrem să facem pentru cei dragi niște chiftele de soia de post, trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică și succesul va fi garantat. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare de post delicioasă

Pentru savuroasele chiftele de soia de post vom avea nevoie de 120 g de bucățele de soia, 1 linguriță de boia, 1 linguriță de chimen, 1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de praf de drojdie, 2 linguri de sos de soia, un vârf de cuțit de nucșoară, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 8 linguri de făină, 2 linguri de amidon, 1 lingură de ulei de cocos și 1 lingură de sare.

Mai întâi se pregătește soia. Bucățile de soia se pun într-un vas cu apă clocotită și se lasă să stea la hidratat timp de 15 minute. Între timp se toacă mărunt ceapa și usturoiul. După ce soia s-a hidratat suficient, se scot bucățile din apă și se lasă la scurs. Bucățile de soia se mixează cu un blender de mână până când se obține o pastă consistentă. După aceea, se pune ceapa la călit împreună cu usturoiul, într-o tigaie cu ulei încins, apoi se adaugă boia, chimen, coriandru șii nucșoară. Se amestecă foarte bine până când toate aromele se întrepătrund apoi se adaugă și soia tocată. Se amestecă din nou și se lasă la foc mic timp de 2 minute.

Se lasă compoziția la răcit într-un bol mare apoi se adaugă fulgii de drojdie și sosul de soia împreună cu amidonul și făina și se condimentează cu sare după gust. Se amestecă foarte bine compoziția apoi se formează biluțe mici și se dau prin făină apoi se pun pe o farfurie mare. Într-o tigaie cu ulei încins se pun pe rând chifteluțele și se prăjesc la foc potrivit pe toate părțile. Când sunt gata, se lasă să se scurgă de ulei apoi se servesc după ce s-au răcit.

Chiftelele din soia de post sunt gustoase, sățioase și ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *