Gustoasele chiftele de pui la cuptor sunt pe placul multora dintre noi. Ușoare și sățioase, acestea sunt ideale la masa de Paști, iar dacă sunt făcute după rețeta tradițională și cu câteva ingrediente inedite, vom obține o mâncare ce ne va încânta papilele gustative. Chiftelele sunt făcute adesea la tigaie, însă dacă alegem să le facem la cuptor, atunci acestea vor fi savuroase, pufoase și gustoase. Iată rețeta cu care vei pregăti un deliciu culinar.
Cele mai bune chiftele de pui la cuptor
Delicioasele chiftele de pui la cuptor sunt ideale în sezonul de primăvară și pot fi servite împreună cu o salată asortată. Când vine vorba de gustoasele chiftele, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite. Acestea pot fi făcute cu carne de porc, de pui sau cu ciuperci, dar și cu verdețuri proaspete.
Chiftelele de pui făcute la cuptor sunt mult mai fragede față de cele făcute în tigaie și au o savoare deosebită. Putem pregăti, de asemenea, și un sos gustos și aromat la chiftele, dacă nu vrem să le servim împreună cu o salată.
Acestea pot fi pregătite și pentru masa de Paști împreună cu alte bucate tradiționale. Nelipsit este cozonacul pufos ca la bunica făcut cu un aluat fraged și cu ingrediente atent alese. De asemenea, de la masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească drobul de miel, făcut după rețeta de odinioară a bunicii.
Pentru a ne încânta papilele gustative cu o mâncare delicioasă, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație.
Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă
Dacă vrem să pregătim câteva chiftele de pui la cuptor avem nevoie de 1 kg de carne tocată de pui, 2 ouă, 4-5 felii de pâine, o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt, un cartof fiert, 2 căței de usturoi, un morcov, o ceapă, 70 ml de ulei de floarea soarelui, sare și puțin piper.
În funcție de preferințe, mai putem adăuga câteva ingrediente inedite precum rozmarin, turmeric, oregano sau boia dulce, pentru un plus de savoare. Mai întâi se curăță și se toacă ceapa mărunt, apoi morcovul se curăță și se dă prin răzătoare.
Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune ceapa și morcovul la călit. După ce acestea capătă o culoare ușor maronie, se iau de pe foc și se lasă la răcit. Se toacă mărunt pătrunjelul, iar cățeii de usturoi se dau prin răzătoare. Ulterior, feliile de pâine se dau prin apă, apoi se storc bine.
Într-un bol de dimensiuni mari se pun toate aceste ingrediente la care se adaugă carnea tocată de pui și ouăle. Se amestecă foarte bine compoziția cu mâna, ca și cum ar fi frământată, apoi se adaugă sare și piper după gust. Când este gata, se pune compoziția la rece timp de 30 de minute.
Între timp pregătim cuptorul. După ce acesta este încălzit, se unge tava de copt cu ulei apoi se tapetează cu hârtie de copt. Cu mâinile unse cu ulei se formează chiftelele de pui și se așază în tavă la distanță mică între ele. La final, se pune tava la cuptor la foc mic. Delicioasele chifteluțe se învârt de câteva ori în tavă pentru a fi făcute uniform.
Acestea pot fi servite cu pâine proaspătă de casă și asezonate cu un sos gustos și ușor sau cu o salată, mai ales în sezonul de primăvară.
Gustoasele chiftele de pui la cuptor sunt ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă. Ușoare și sățioase, acestea sunt ideale ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată ca pe vremea bunicii.