Prima pagină » Culinar » Chiftele de post la cuptor, gustoase și pufoase. Secrete din rețeta bunicii

Chiftele de post la cuptor, gustoase și pufoase. Secrete din rețeta bunicii

16 nov. 2023, 09:30,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare delicioasă în zilele cu restricții alimentare, putem pregăti niște chiftele de post la cuptor, gustoase și pufoase. Când vine vorba de chifteluțele de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Chiftelele de post pot fi făcute din soia, cartofi sau dovlecei. Iată câteva secrete din rețeta bunicii pentru un preparat culinar reușit.

Chiftele de post la cuptor, gustoase și pufoase

Când vine vorba de mâncărurile de post, rețetele sunt diverse. Preparatele culinare de post sunt sănătoase, sățioase și recomandate și celor care se află la dietă. Pe placul multora dintre noi sunt chiftelele de post la cuptor.

Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Printre cele mai bune chifteluțe de post sunt cele cu vinete și ciuperci, cu cartofi cruzi, cu cartofi și ciuperci, cu dovlecei sau cu soia.

Nelipsite de la masă în zilele cu restricții alimentare sunt chiftelele din soia. Pentru acestea vom avea nevoie de 100 g de soia, 1 cartof, 2 linguri de făină, 5 căței de usturoi, 3 linguri de apă, 2 linguri de ulei, sare și piper, jumătate de linguriță de boia și ulei pentru prăjit.

La fel de bine putem pregăti și niște chiftele cu dovlecei. Pentru acestea vom folosi 2 dovlecei, 1 morcov, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, 3 linguri de făină, 1 linguriță de boia de ardei, ulei pentru prăjit, sare și piper după gust. Aceste două rețete de chiftele sunt pe placul multora dintre noi, se fac rapid, iar la final ne vom răsfăța cu un adevărat deliciu.

Rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă

Una dintre cele mai apreciate rețete cu chiftele de post este cea cu cartofi și ciuperci. Pentru acestea vom avea nevoie de 2 cartofi, 1 legătură de pătrunjel, 2 cepe, un praf de piper, 90 g de ciuperci, 2 linguri de orez, 3 linguri de făină, un praf de sare, ulei și un praf de boia.

Mai întâi se curăță cartofii și se pun la fiert. În altă oală se fierbe orezul, iar ceapa se călește într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când cartofii au fiert, se scurg de apă, se pasează și se amestecă după aceea cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat mărunt și ciupercile date prin mașina de tocat. Se amestecă toate ingredientele și se potrivește gustul cu sare și piper.

Chifteluțele se formează în palme, ușor turtite apoi se așază într-o tavă, cu distanță mică între ele să nu se lipească. Se toarnă un pic de ulei și se pun chiftelele la cuptor. Pentru cei care nu doresc să gătească chifteluțele la cuptor, le pot prăji în tigaie, în ulei încins.

Chiftelele de post la cuptor sunt delicioase, se fac rapid și sunt o adevărată încântare în zilele cu restricții alimentare. Rețetele de chiftele de post sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Putem pregăti în perioadele de post și niște sarmale cu ciuperci, cu soia sau o tocană cu legume și orez. La fel de bine putem face și un desert de post, aromat și gustos.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024