Prima pagină » Culinar » Chiftele de porc pufoase și gustoase. Ce condimente să folosești pentru a oferi chiftelelor o aromă aparte

Chiftele de porc pufoase și gustoase. Ce condimente să folosești pentru a oferi chiftelelor o aromă aparte

12 dec. 2023, 09:59,
în Culinar

De la masa de Crăciun sau de Revelion nu trebuie să lipsească niște chiftele de porc pufoase și gustoase. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă pregătim corect compoziția de carne, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată ce condimente să folosești pentru a oferi chiftelelor o aromă aparte.

Chiftele de porc pufoase și gustoase

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată putem face niște chiftele de porc pufoase și gustoase. Acestea sunt delicioase, fragede și ideale de servit la orice masă. Acest preparat culinar nu trebuie să lipsească la masa de Crăciun alături de alte bucate alese.

Chiftelele de porc sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face și o piftie delicioasă cu carne de porc.

La masa de Crăciun sau de Revelion putem face și o salată boeuf ornată în ton cu sezonul. Salata boeuf poate fi pregătită cu carne de porc, de vită sau de pasăre. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Chifteluțele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Dacă adăugăm în umplutura de carne câteva condimente aromate, vom obține cele mai bune chiftele de casă. Acestea pot fi servite simple sau cu garnituri delicioase. Chiftelele pot fi folosite și pentru a pregăti platouri festive pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Chiftelele merg de minune și cu un sos de roșii cu usturoi sau cu diferite salate cu legume și verdețuri proaspete.

Cum să oferi chiftelelor un plus de savoare

Pentru delicioasele chiftele de porc vom avea nevoie de 600 g de carne tocată de porc, 120 g de miez de pâine, 2 ouă, 1 linguriță de sare, piper măcinat, cimbru uscat, 5 căței de usturoi, 1 ceapă, 1 linguriță de boia dulce, pătrunjel și mărar verde, pesmet și ulei pentru prăjit.

Se pune carnea tocată într-un vas mare împreună cu miezul de pâine înmuiat în lapte sau în apă. Se adaugă ouăle apoi se frământă bine carnea. Se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru, usturoi tocat și ceapă mărunțită. Pentru un plus de gust putem pune și o linguriță de chimen.

Se frământă din nou carnea tocată de porc apoi se modelează chiftelele. Când sunt gata se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se schimbă periodic uleiul pentru a ieși chiftelele gustoase și ușor rumenite. Chiftelele se scot pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei apoi se servesc calde cu un piure, cu o salată asortată, cu sos de roșii sau cu alte garnituri delicioase.

Chiftelele de porc nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte mâncăruri tradiționale. Pentru a obține niște chiftele pufoase și aromate, trebuie să frământăm bine carnea și să o condimentăm. La final, ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu. Chiftelele pot fi făcute și cu carne de pui sau pot fi marinate în sos de roșii. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințele fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2024
18 decembrie 2024