Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare aromată, gustoasă și fragedă, putem face rapid niște chiftele cu sos de roșii. Acestea au o aromă aparte, sunt suculente, iar savoarea lor poate fi completată de minune cu un sos de roșii. Iată cum să pregătești un preparat perfect la mesele de sărbătoare.
Chiftele cu sos de roșii
Când vine vorba de rețetele tradiționale delicioase, pe placul multora dintre noi și ideale de servit la orice masă sunt niște chiftele cu sos de roșii. Chiftelele se fac din carne de pui, de porc sau de vită, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Chiftelele pot fi făcute la tigaie sau la cuptor și pentru a completa gustul acestora putem face un delicios sos de roșii. Acest preparat culinar poate fi făcut la mesele festive, la mesele în familie, dar și ori de câe ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare gustoasă și sățioasă.
Pe lângă acest deliciu, putem face și niște șnițele fragede și pufoase. Acestea pot fi servite cu niște garnituri aromate, sănătoase și gustoase. La fel de bine putem pregăti pentu cei dragi și o tochitură moldovenească. Tochitura este un preparat tradițional savuros și ideal de servir la mesele de sărbătoare. Chiftelele cu sos de roșii sunt gustoase, suculente și aromate.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Pentru niște chiftele cu sos de roșii vom avea nevoie de 500 g de carne tocată de porc, 1 cartof, 3 căței de usturoi, 1 ou, 1 lingură de făină, condimente pentru chiftele, sare și piper după gust, pătrunjel și ulei pentru prăjit, ingrediente necesare pentru chiftele.
Pentru sosul de roșii vom folosi 1 ceapă, 3 linguri de ulei, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 lingură de făină, 1 lingură de oțet, 1 linguriță de zahăr, 2 căței de usturoi, 2 căni cu suc de roșii, 1 cană cu apă, 2 foi de dafin, sare și piper după gust.
Mai întâi vom face chiftelele fragede și gustoase. Se pune carnea tocată într-un bol mare apoi se amestecă cu cartoful dat prin răzătoare și usturoiul, apoi se adaugă oul, făina, pătrunjelul tocat și se potrivește gustul cu sare și piper. Se amestecă compoziția foarte bine și se formează chifteluțele apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.
După aceea vom pregăti sosul de roșii. Se curăță ceapa și se taie mărunt apoi se toacă pătrunjelul. Se pune ceapa la călit în câteva linguri de ulei, se toarnă o cană cu apă peste ceapă apoi se adaugă făina. Se toarnă sucul de roșii, usturoiul tocat, oțetul, zahărul, foile de dafin și se condimenteză cu sare și piper.
Se fierbe sosul la foc mic și se amestecă mereu să nu se lipească. Când sosul s-a îngroșat, se ia tigaia de pe foc apoi se pun chifteluțele. Se mai pune tigaia un pic pe foc și se lasă chifteluțele să dea un clocot împreună cu sosul. La final se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi se servesc chiftelele cu sos de roșii împreună cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă.
Chiftelele cu sos de roșii sunt gustoase, aromate și ideale de pregătit la orice masă. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul va fi garantat.