Prima pagină » Culinar » Chiftele cu maioneză. Ideale de servit la orice masă

Chiftele cu maioneză. Ideale de servit la orice masă

15 dec. 2023, 11:39,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat fraged, aromat și gustos, putem face rapid niște chiftele cu maioneză. Chiftelele cu carne de porc și vită sunt delicioase și merg servite la zilele festive. Pentru a oferi chiftelelor un plus de savoare, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Chiftelele cu maioneză sunt ideale de servit la orice masă.

Chiftele cu maioneză

Când vine vorba de gustoasele chiftele, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Chifteluțele se fac cu carne de porc, de vită sau de pasăre, iar pentru a ieși pufoase și aromate, carnea tocată trebuie să fie condimentată și bine frământată.

Dacă vrem să oferim chiftelelor un plus de savoare, putem să pregătim un sos de maioneză sau un sos de roșii cu usturoi. La fel de bine putem face și o salată asortată cu verdețuri pentru a servi delicioasele chiftele.

Chifteluțele pot fi făcute la tigaie sau la cuptor, simple sau în sos. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă pregătim o maioneză perfectă de casă, ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă.

Pe lângă chiftele, putem pregăti la mesele de sărbătoare în familie și nu numai o ciorbă de perișoare. Aceasta merge de minune alături de câteva felii de pâine de casă pufoasă. La fel de bine putem face și niște șnițele pufoase și fragede de se topesc în gură. Șnițelele se fac din carne de pui sau de porc tăvălite printr-un amestec de făină de grâu, ou și pesmet. Șnițelele sunt perfect de servit la orice masă, chiar și dimineața, la micul dejun, alături de câteva legume proaspete.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Pentru câteva porții de chiftele cu maioneză vom avea nevoie de 1 kg de carne tocată, 2 ouă, 1 linguriță de delikat, usturoi, făină, sare, piper, ulei, 5 cepe, 3 frunze de dafin, boabe de piper, 50 ml de oțet, 3 linguri de zahăr, maioneză făcută din 2 ouă.

Se pregătește compoziția pentru chiftele. Carnea tocată se amestecă cu ouăle, usturoiul tocat, făina, delikatul, sarea și piperul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se formează chifteluțe mici, rotunde și se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Ulterior vom pregăti ceapa cu maioneză. Într-un vas se pun 2 l de apă la clocotit împreună cu 50 ml de oțet, cu zahărul, delikatul, sarea, boabele de piper și frunzele de dafin.

Se curță ceapa și se taie solzișori apoi se adaugă în oala cu apă clocotită. După aceea se strecoară ceapa fiartă și se lasă la răcit. Ceapa se amestecă cu maioneza de casă apoi se servesc chiftelele cu aromata maioneză.

Chiftelele cu maioneză sunt fragede, gustoase și ușor de pregătit. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Chiftelele pot fi făcute și de post, din cartofi, dovlecei sau ciuperci. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Chifteluțele se servesc simple, cu sos de roșii și usturoi, cu maioneză sau cu diferite salate cu verdețuri proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *