Prima pagină » Actualitate » Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. Iată în ce condiții se aplică noua lege
Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. Iată în ce condiții se aplică noua lege

Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. Iată în ce condiții se aplică noua lege

20 iul. 2024, 12:00, 1 ,
în Actualitate

Vânzătorii și chelnerii din România au dreptul acum de le cere buletinul clienților care le trec pragul magazinelor și localurilor. Legea a fost promulgată vineri, de către Klaus Iohannis. Iată în ce condiții se poate aplica!

Comercializarea anumitor produse din magazin sau restaurant se va face acum după alte reguli. A fost promulgată legea conform căreia vânzătorii și chelnerii pot să solicite buletinele clienților lor, pentru a-i verifica. Legea a fost promulgată astăzi, după o serie de dezbateri.

Chelnerii și vânzătorii pot cere buletinul clienților lor

Aceasta lege a apărut din dorința de a ține sub control comerțul de alcool și tutun, astfel încât să nu fie disponibil pentru minori. Așadar, persoanele care vor să cumpere tutun sau băuturi alcoolice, atât la restaurant, cât și la magazin, trebuie să demonstreze că au împlinit vârsta de 18 ani.

De astăzi, ospătarii, barmanii, chelnerii și vânzătorii le vor cere clienților lor buletinele dacă au dubii în ceea ce privește vârsta de pe care o au, pentru a li se confirma că sunt majore. Această lege a fost promulgată, astăzi, de Klaus Iohannis și urmează să fie pusă în aplicare.

” În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor și consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante și/sau produselor reglementate de dispozițiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor de tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările și completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale au obligația de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor”, este menționat în actul legislativ.

Amenzile sunt usturătoare

Amenzile care se vor pune în aplicare, dacă această lege nu este respectată, sunt de-a dreptul usturătoare. Acest lucru este precizat în actul normativ, iar sumele sunt cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, conform legii.

Pentru a evita această sancțiune, angajații menționați anterior sunt obligați să confirme cu buletinul vârsta clienților lor.

Comentarii
  • ZOIARISTI SPURCATI, mancati RAHAT asa cum v-ati obisnuit !

    Legea este pentru minori nu pentru maturi !
    Credeti ca vanzatorii sunt CRETINI ca voi sau ca parlamentarii POPONARI, sau ca RETARDATUL ZoiANUS Criminalul Vanzator de copii, sa legitimeze maturii ?

    Veti atarna in streang SCURSURILOR !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024