Prima pagină » Cancan ultimă oră » Chefi la cuțite, semifinala 2021. Degustare plină de surprize! Ce spune chef Florin Dumitrescu despre câștigător

Chefi la cuțite, semifinala 2021. Degustare plină de surprize! Ce spune chef Florin Dumitrescu despre câștigător

15 iun. 2021, 07:30,
în Cancan ultimă oră

La finalul primei probe din semifinala „Chefi la cuțite”, rudele concurenților au făcut degustarea și au acordat note. Ce au descoperit chefii în farfurii? În ediția 47 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, concurenții au avut de pregătit rețete care să aducă aminte de „gustul copilăriei de acasă”.

După ce au terminat de gătit, concurenții au așezat farfuriile pe bandă și au sperat că jurații vor da note cât mai bune. În timp ce rudele concurenților au degustat preparatele, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au analizat fiecare rețetă, urmărind totodată și reacțiile din platoul emisiunii „Chefi la cuțite”, sezonul 9.

Irina Fodor și-a făcut apariția în platou și a prezentat invitaților regulile primei probe din semifinala „Chefi la cuțite”, sezonul 9.

„Mesajele voastre i-au emoționat foarte tare, dar sper că le-au dat și putere și energie bună (…). În momentul în care veți primi farfuriile o să primiți o bucățică din ei, din sufletul lor. Sperăm să vă păstrați obiectivitatea”, a anunțat aceasta, explicând totodată și care a fost tema de gătit.

Elena Matei a făcut o ciulama de ciuperci cu mămăligă, o mâncare apreciată de mai toată lumea. Ștefan Borleanu a ales o rețetă similară, de pui cu ciuperci și smântână și mămăligă, dar totul a fost rearanjat într-o manieră mai sofisticată. Practic, totul a fost aranjat sub forma unei balotine de pui, iar sosul a avut și o aromă de trufe, lucru ce a fost imediat „amendat”.

„Nu vreau să vă supărați pe mine, dar eu o să-i dau nota 1. Nu a respectat proba, nu poți să-mi spui tu mie că ai mâncat trufe când erai mic. Lasă-mă-n pace. E plin de trufe, de ce să faci treaba asta. Clar e Ștefan, ne-a mai făcut farfuria asta, dar asta nu e la fel de bună. Ia de data trecută era mult mai bună”, a fost de părere Cătălin Scărlătescu. Chiar și Florin Dumitrescu a recunoscut greșelile făcute de cuțitul său de aur. Tocănița țigănească a Narcisei Birjaru nu i-a impresionat atât de mult pe jurați și invitații din platou au fost de părere că arm ai fi trebuit niște sare.

Cătălin Amarandei a pregătit o tocană de miel cu piure de vinete afumate și ou confiat, rețetă ce i-a surprins atât pe chefi, cât și pe jurați prin aspect. Mulți s-au gândit la Riki atunci când au degustat, însă situația a fost complet diferită. Acesta a fost momentul în care între chefi s-a născut o discuție aprinsă. Cătălin Scărlătescu a fost de părere că rețetele „moderne” nu respect tema, în timp ce Florin Dumitrescu a luat apărarea celor care au făcut reinterpretări și a zis că gustul e cel care contează, de fapt. Valentina Ioniță a mizat pe o rețetă clasică de chiftele marinate cu piure de cartofi.

Chef Florin Dumitrescu pune capăt speculațiilor de pe internet

UPDATE, ora 23:10 – Așteptarea va fi mai lungă decât credeam, abia mâine aflăm cine sunt finaliștii.

UPDATE, ora 22:46 – Concurenții au început să gătească alături de susținătorii lor care le-au votat prima farfurie din prima probă.

UPDATE, ora 22:40 – Chef Florin Dumitrescu pune capăt speculațiilor de pe internet. Într-un mesaj postat pe Facebook vorbește despre câștigător și lasă să se înțeleagă că nu este Narcisă.

UPDATE, ora 22:16 – În proba a doua din semifinala Chefi la cuțite, familia va ajuta concurenții să găteacă preparatele!

UPDATE, ora 22:10 – Concurenții din semifinala Chefi la Cuțite, drumul spre Finală, și-au cunoscut jurații, respectiv familiile lor care le-au acordat note în această seară.

UPDATE, ora 21:58 – Chef Cătălin Scărlătescu este dezamăgit de farfurii pentru că nu au respectat tema – Gustul copilăriei. La fel și jurații care dau note foarte mici.

UPDATE, ora 21:54 – Urmează o mare surpriză pentru concurenții din platou, vor afla cine i-a jurizat. Ei fiind păcăliți de Irina Fodor că sunt jurijați de angajați ai Antenei 1. Familiile își vor face apariția în platoul Chefi la cuțite, iar emoțiile își vor da frâu liber.

UPDATE, ora 21:47 – Celebra tocană a lui mamaie, făcută de Narcisa, n-a fost ca cea gătită prima dată. Jurații, dar și chefii spun că lipește sarea. Notele primite n-au fost mari, din ce s-a putut vedea în imaginile transmise de Antena 1.

sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *