Mai este puțin timp până la Sărăbătorile Pascale și chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ciorbă de miel și plăcintă de berbecuț, speciale pentru masa de Paște.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ciorbă de miel
Cunoscutul chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ciorbă de miel. Acesta folosește următoarele ingrediente: 100 g de ceapă, 3 g nucșoară, 3 g scorțișoară, sare și piper, un ou, 120 de g de brânză Roquefort, 80 g ulei de măsline, 15 g de busuioc fresh și 50 g de baby spanac.
Pentru aluatul plăcintei cu berbecuț, chef Florin Dumitrescu folosește: 350 de g făină, 150 de g de unt, 100 ml de apă și 20 g drojdie. Pentru umplutură, cunoscutul chef folosește: 600 de g de pulpă de berbecuț, 80 g nuci, 2 legături de mărar și 80 de g migdale.
Celebrul jurat de la Masterchef alege să coacă plăcintele pe piatră de pizza, într-un cuptor pe care îl setează la 200 de grade Celsius. Preparatul are nevoie de 20-30 de minute pentru a fi gata. De asemenea, înainte de a fi băgate la cuptor, plăcintele se ung cu ulei de măsline și ou bătut, iar pentru unele dintre ele folosește brânzeturi precum Roquefort sau Gorgonzola. Bucătarul chef servește preparatul cu frunze proaspete de busuioc și o salată ușoară.
Cum prepară chef Florin Dumitrescu ciorba de miel
Pentru ciorba de miel, chef Florin Dumitrescu folosește următoarele ingrediente: un kg de carne de miel, 400 de g de cartofi, 200 g țelină, 200 g morcovi, 200 g păstârnac și 200 ceapă.
În ceea ce privește ciorba de miel, Florin Dumitrescu adaugă câteva note în plus rețetei clasice. Astfel, acesta dezosează carnea de miel, pune oasele la fiert pentru a obține o supă clară și un gust aromat, după care călește legumele: morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa alături de puțin chimen. Toate acestea sunt adăugate, ulterior în supa în care a fiert carnea.
Un truc pe care îl folosește juratul de la „Masterchef” este adăugarea sării la final. Motivul? Ei bine, în acest fel, carnea de miel își păstrează frăgezimea. Ciorba se fierbe timp de 3-4 ore la foc mic, iar în ultimele 20 de minute de gătire se adaugă și cartofii. De asemenea, pentru un plus de savoare, Florin Dumitrescu adaugă un amestec de iaurt și oțet. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă la final.
Potrivt unei alte rețete, se spală bine carnea de miel și taie-o în bucăți potrivite. Pune-o la fiert în apă rece cu puțină sare. Spumuiește de câteva ori, până când nu se mai formează spumă.
Taie cubulețe morcovul, păstârnacul, țelina, rădăcina de pătrunjel și ceapa. Călește-le ușor în ulei, apoi adaugă-le în oala cu carne. Lasă totul să fiarbă la foc mediu, aproximativ 45-60 de minute, până când carnea și legumele sunt bine fierte.
Spală orezul și adaugă-l în ciorbă. Fierbe încă 10-15 minute, până se umflă.
Fierbe separat borșul, apoi adaugă-l treptat în ciorbă, după gust. Lasă să mai dea un clocot. Bate gălbenușurile cu smântâna și adaugă câteva linguri de zeamă fierbinte peste, pentru a le tempera. Toarnă amestecul în oală, amestecând continuu, fără să mai lase ciorba să fiarbă (ca să nu se taie).Presară verdeață tocată. Gustă de sare și piper și reglează după preferință.
Astfel, chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ciorbă de miel, cu care nu ai cum să dai greș.