Prima pagină » Culinar » Cheesecake cu zmeură. Secretele marilor bucătari pentru un desert autentic american

Cheesecake cu zmeură. Secretele marilor bucătari pentru un desert autentic american

18 oct. 2022, 11:00,
în Culinar

Din bucătăria americană nu lipsește niciodată un cheesecake cu zmeură. Aici vei găsi cea mai delicioasă rețetă pentru un cheesecake cu frișcă. Uneori, în loc de frișcă se adaugă lapte sau smântână. Acest lucru face ca textura și gustul desertului să fie puțin diferite, mai brânzoase. Deci, dacă nu găsiți frișcă, folosiți un înlocuitor.

Nu vă lăsați intimidați de numărul mare de ingrediente. Astfel, nu trebuie să te sperie procesul de gătire a desertului. Trebuie să știi că un cheesecake se face foarte repede și ușor. Mai întâi de toate, faceți baza, stratul de nisip. Pentru aceasta, luați orice fel de biscuiți shortbread care vă plac. Sunt potrivite atât cele albe, negre, cât și cele cu nuci.

un cheesecake cu zmeura taiat pe o masa langa o farfurie cu doua felii de desert

Pentru a pregăti umplutura desertului se amestecă bine crema de brânză până se omogenizează

Cheesecake cu zmeură. Ingredientele necesare pentru pregătirea deliciului

Pentru a pregăti acest minunat desert vei avea nevoie de biscuiți în cantitate de 200g, unt aproximativ 90-100 gr, crema de brânză în cantitate de 750 gr și 250 gr de zahăr. Pentru a întări crema vei avea nevoie de 15 gr de amidon și ½ lingurițe de sare alături de o lingură de suc de lămâie.

Pentru o aromă mai accentuată, gospodinele folosesc coajă de citrice. Iar pentru o culoare deosebită, acestea pun în consistența amestecului 3 ouă și 2 gălbenușuri. De asemenea, vei avea nevoie de 100 ml de frișcă sau smântână.

În pregătirea blatului vom avea nevoie de exact jumătate din cantitatea de unt pe care am pregătit-o pentru biscuiți. Începeți procesul de gătire prin a topi untul. Acest lucru se poate face în cuptorul cu microunde. Astfel, doar puneți untul într-o cană și încălziți-l timp de aproximativ 30 de secunde.

În timp ce untul se răcește puțin, pregătiți firimiturile de shortbread. Pentru a face acest lucru, trebuie să măcinați biscuiții. Cele mai ușoare moduri sunt cu un blender și cu mașina de tocat carne, iar un pic mai greu este să spargi biscuiții într-o pungă cu un ac de rulare.

un cheesecake cu zmeura taiat pe o masa langa un cutit

Pentru o aromă mai accentuată, gospodinele folosesc coajă de citrice

Cum să combini biscuiții măcinați și untul topit. Ce formă să folosești pentru a obține un desert perfect

Din moment ce ingredientele sunt pregătite, combinați firimiturile și untul. Turnați-o în reprize, foarte posibil să nu aveți nevoie de toată cantitatea. Trebuie să obținem un crumble umed, o consistență în care totul să nu fie încă prea lichid, dar mai degrabă sfărâmicios.

Este foarte bine să vă ghidați după culoarea biscuiților, aceștia trebuie să se întunece. Acum, turnați produsele noastre de patiserie într-o formă. Vă recomand cu căldură să folosiți o formă de 20 cm, iar pentru ușurința utilizării, am căptușit fundul cu hârtie, va fi mai ușor să o scoateți. Se întinde și se presează un strat uniform cu ceva plat, cum ar fi fundul unui pahar. Se pune baza în frigider.

o felie de cheesecake pe o farfurie

Deci, dacă nu găsiți frișcă, folosiți un înlocuitor

Cum să pregătești umplutura pentru cea mai inedită prăjitură?

Pentru a pregăti umplutura desertului se amestecă bine crema de brânză până se omogenizează. Și da, nu este nevoie să batem crema, ci doar să amestecăm ușor cu o spatulă. Se adaugă zahărul și amidonul, coaja și sarea. Se amestecă totul bine.

Ulterior, se adaugă pe rând ouăle, apoi gălbenușurile. Se amestecă foarte bine amestecul după fiecare adaos de ouă și gălbenușuri. Nu vă grăbiți. La sfârșit se adaugă smântâna sau frișca și zeama de lămâie. După care se toarnă jumătate din amestec într-o formă, se presară zmeură. Se lovește forma de câteva ori de masă, astfel se evită formarea de bule și eterogenitatea aluatului. Apoi se umple cu restul amestecului.

Acest desert se coace în cuptor la 200 de grade timp de aproximativ 10 minute, apoi se scade temperatura la 105 și se ține în cuptor timp de o oră și jumătate. Marii bucătari recomandă ca centrul prăjiturii cu brânză trebuie să se agite ușor, atunci când mișcați forma, dar trebuie să fii atent ca acesta să nu fie prea lichid. În cazul în care nu vrei să coci un desert poți pregăti un tort din dulciuri ambalate.

Cheesecake-ul cu zmeură iese foarte fraged și uniform. Puteți experimenta în siguranță cu sucuri, coji și fructe de pădure. Puteți face prăjituri cu brânză colorată adăugând siropuri de cacao sau de fructe de pădure în jumătatea din umplutură. De asemenea, dacă rezistați, lăsați cheesecake-ul să stea peste noapte în frigider.

o felie de cheesecake pe o farfurie langa zmeura proaspata

În pregătirea blatului vom avea nevoie de exact jumătate din cantitatea de unt pe care am pregătit-o pentru biscuiți

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Locul din România unde iubirea s-a transformat în tragedie. Legenda ascunde o poveste reală
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025