Prima pagină » Culinar » Cheesecake cu caramel sărat. Un deliciu care îi va cuceri pe toți cei de la masă

Cheesecake cu caramel sărat. Un deliciu care îi va cuceri pe toți cei de la masă

26 dec. 2023, 16:56,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert cremos, aromat și gustos, putem face un cheesecake cu caramel sărat. Acest desert este ideal de servit la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Savurosul cheesecake cu caramel sărat se face cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să obții acasă un deliciu care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Cheesecake cu caramel sărat

Când vine vorba de prăjiturile cu cremă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la prăjiturile cu cremă și blat pufos și însiropat până la cele cu blat de biscuiți și fără coacere sau cele făcute cu fructe, toate sunt pe placul multora dintre noi. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cheesecake-ul făcut cu caramel sărat. Acesta are o savoare deosebită, un aspect rafinat, iar crema fină și caramelul vor fi o adevărată încântare pentru papilele gustative.

Gustosul cheesecake cu caramel sărat merge de minune la mesele de sărbătoare în familie, la zilele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert perfect. Pentru iubitorii de deserturi cremoase putem face și Prăjitura Albă ca Zăpada. Avem nevoie de foi fragede coapte la dosul tăvii și de o cremă fină și aromată de vanilie sau de lămâie. La fel de bine putem face și o prăjitură cu ciocolată și nucă, pufoasă și gustoasă, care să le amintească tuturor de vremea copilăriei. Deliciosul cheesecake cu caramel sărat este ideal de servit la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Pentru deliciosul cheesecake cu caramel sărat vom avea nevoie de 250 g de zahăr, 120 ml de smântână, 40 ml de apă, 2 linguri de unt și 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru sosul de caramel. Pentru blat vom folosi 150 g de biscuiți simpli, iar pentru cremă vom avea nevoie de 400 g de brânză, 400 g de smântână, 1 linguriță de esență de vanilie, 3 linguri de zahăr vanilat și 2 linguri de sos de caramel. Pentru decor vom folosi un topping de caramel cu ciocolată şi nuci.

Mai întâi se pregătește blatul. Se sfărâmă biscuiții apoi se cern și se așază într-o tavă rotundă. Vom presa pulberea de biscuiți cu o spatulă. După aceea se pregătește sosul de caramel. Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat împreună cu apa. Când zahărul se caramelizează se ia cratița de pe foc, se toarnă smântâna, untul și un praf de sare apoi se amestecă foarte bine. Pentru cremă vom pune într-un bol crema de brânză și sosul de caramel, apoi vom adăuga smântâna, zahărul vanilat și esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine până când se obține o cremă fină.

Peste blatul de biscuiți se toarnă crema și se nivelează apoi se decorează prăjitura cu topping de caramel și de ciocolată. Se pune cheesecake-ul la frigider și se lasă peste noapte apoi se feliază a doua zi și se servește. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de cei de la masă. Gustosul cheesecake cu caramel sărat este ideal de servit la mesele festive. Acesta are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024