Prima pagină » Culinar » Cheesecake cu brânză de vaci. Cât timp trebuie lăsată prăjitura la rece până a fi servită?

Cheesecake cu brânză de vaci. Cât timp trebuie lăsată prăjitura la rece până a fi servită?

04 ian. 2023, 11:00,
în Culinar

Pentru a pregăti un cheesecake cu brânză de vaci absolut delicios trebuie să cunoști câteva secrete. Cel mai important secret în pregătirea desertului constă în obținerea consistenței cremoase caracteristică acestei prăjituri. Iar aceasta poate fi obținută folosind brânză de vaci moale simplă și multă smântână grasă. Această prăjitură cu brânză poate fi un exercițiu de încălzire excelent pentru o gospodină  începătoare.

Pentru a pregăti un cheesecake veți avea nevoie de 250 gr de biscuiți, 80 de gr de unt, 500 gr de brânză de vaci și 200 gr de smântână mai groasă. Nu uita că pregătești o prăjitură iar pentru asta trebuie să fie dulce, astfel nu uita să folosești 150 gr de zahăr, 3 ouă și o linguriță de coajă de lămâie.

Cheesecake cu brânză de vaci. Cum să obții o prăjitură moale dacă ești un bucătar începător

Întâi de toate pentru a obține o prăjitură absolut delicioasă pregătiți ingredientele pentru bază. Puteți folosi biscuiți cu zahăr sau biscuiți cu adaos de nuci măcinate, bucăți de ciocolată sau biscuiți simpli. După care se topește untul la foc mic sau în cuptorul cu microunde și se răcește la temperatura camerei.

Un pas important în pregătirea prăjiturii este mărunțirea biscuiților, transformându-i într-o pulbere fină într-un blender. Puteți mărunți biscuiții cu mâinile sau cu ajutorul unui rulou în loc de blender. Se toarnă untul în biscuiți și se bate din nou în blender. Ar trebui să obțineți un miez umed și omogen.

Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt unsă. Acest lucru face ca prăjitura cu brânză să fie mai ușor de îndepărtat și previne lipirea ei. Gospodinele folosesc un inel fără fund cu un diametru de 20 cm. O formă de tort cu diametrul de 20-24 cm va funcționa și ea. Se așază biscuiții în formă, presându-i bine, astfel încât să fie bine lipiți de pereții formei, iar jumătatea lichidă să nu se scurgă. Formați o margine, dacă doriți. După care puneți forma de tort în frigider. Este important să nu uiți că această prăjitură nu este potrivită pentru a fi mâncată în timpul unei diete.

Cum să pregătești ingredientele pentru umplutură?

Se pregătesc toate ingredientele pentru umplutură. Pentru o umplutură de cheesecake moale și cremoasă, cel mai bine este să folosiți brânză de vaci moale cu un conținut de grăsime de 5-9%. Smântâna trebuie să fie suficient de groasă. Înainte de a folosi brânza și smântâna, se scurge zerul, dacă există.

Se pune brânza de vaci moale într-un castron, se toarnă zahărul și se bate cu mixerul până devine pufos. Se adaugă smântâna acră și se amestecă cu mixerul la viteză mică până la omogenizare. Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând amestecul până la omogenizare. Ouăle pot face amestecul foarte subțire, mai ales dacă amestecul nu a fost foarte gros înainte. Prin urmare, este mai bine să folosiți ouă mici.

Dacă masa este foarte subțire, se adaugă 1-2 linguri de făină și după care se amestecă din nou consistența. Este important ca aluatul să fie lăsat timp de 5-8 minute pentru a permite făinii să se umfle și să îngroașe masa. De asemenea, puteți înlocui făina cu amidon de porumb.

Cum trebuie să arate la final prăjitura? Cum înțelegi că ai obținut rezultatul dorit

La sfârșit, se presară coaja de lămâie și se amestecă cu o lingură sau o spatulă. Cel mai bine este să nu folosiți un mixer, deoarece toată coaja se va aduna pe mixer. Amestecul final trebuie să fie ușor de turnat. Este important ca acesta să nu fie apos ci ușor vâscos.

Ulterior, așezați forma cu baza pe tava de copt tapetată cu pergament. Se toarnă umplutura pe baza de biscuiți. Umplutura se va întinde singură într-un strat uniform. Nu turnați toată umplutura dintr-o dată. Astfel, întâi se toarnă puțin din umplutură cu o lingură de-a lungul marginii formei pentru a vedea dacă se va scurge între blat și formă. Dacă este în regulă, puteți turna restul de amestec.

Coaceți cheesecake-ul timp de aproximativ 1 oră la 170°C, apoi lăsați-l să se răcească în cuptor, cu ușa deschisă, timp de încă 10-15 minute. Cheesecake-ul va crește mult la început. Dar, pe măsură ce se răcește, se va desprinde și va căpăta o formă uniformă. Când cheesecake-ul este fierbinte, mijlocul va fi tremurat.

Înainte de servire răciți complet prăjitura cheesecake cu brânză de vaci la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider timp de 6-8 ore pentru a se răci complet. Pe măsură ce se răcește, umplutura va căpăta densitatea unui desert clasic. La final tăiați cheesecake-ul în porții și serviți-l cu plăcere.

Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
redactia.ro
Cum a trăit fiica lui Nicușor Dan jurământul tatălui său în Parlament. Președintele României, detalii neștiute despre Aheea
Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
a1.ro
De ce a lipsit Mirabela Grădinaru de la ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan. A participat doar Aheea, fiica președintelui
Playtech.ro
Zodiile care strălucesc în iunie 2025. Cine începe vara cu noroc în toate planurile
observatornews.ro
Temperaturi de peste 30 de grade Celsius, săptămâna viitoare. Ciclonul mediteranean rămâne deasupra Mării Negre până vineri
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Schimbări majore în legislația muncii. Se elimină ziua de lucru de 8 ore
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Foto! Obiectul purtat de fiica lui Nicușor Dan în public, observat de prea puţini! De ce a fost Aheea asemănată cu...
Dailybusiness.ro
Ce s-a servit la recepția oferită de Nicușor Dan după învestire. Nume celebre pe lista invitaților
RomaniaTV
Irinel Columbeanu e în culmea fericirii. Ce se va întâmpla chiar AZI! Va plânge când va vedea!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ ŞOC făcut de Călin Georgescu în urmă cu puţine minute. Cutremur în România!
redactia.ro
De ce era poreclit Nicușor Dan "Balaurul" în adolescență. Președintele s-a născut în mijlocului unui parastas
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`