Prima pagină » Culinar » Cheesecake cu afine, fără coacere și fără gelatină!

Cheesecake cu afine, fără coacere și fără gelatină!

11 oct. 2024, 12:04,
Redacția BZI în Culinar

Cheesecake-ul cu afine este desertul perfect pentru cei care adoră combinația între textura cremoasă a brânzei și aroma proaspătă și ușor acidulată a acestor fructe. Fie că este pregătit pentru o ocazie specială sau pentru o răsfăț personal, acest desert oferă un echilibru ideal între dulce și fructat, fiind un deliciu pentru toate gusturile.

Cheesecake-ul cu afine este un desert clasic apreciat în întreaga lume pentru echilibrul său subtil între cremozitatea brânzei și prospețimea fructelor. Originar din Statele Unite, dar având rădăcini și în bucătăria europeană, cheesecake-ul este astăzi reinterpretat în nenumărate variante.

Ingredientele de care ai nevoie pentru un cheesecake cu afine delicios

Adăugarea afinelor, fie în compoziție, fie sub formă de topping, aduce un plus de culoare și un gust revigorant, transformând acest cheesecake într-o experiență culinară irezistibilă.

Fie că optezi pentru o bază clasică de biscuiți sau pentru o versiune fără coacere, cheesecake-ul cu afine va fi mereu o alegere de succes pentru iubitorii de deserturi fine.

Astfel că, pentru o tavă cu diametrul de 24 în care trebuie pus blatul aveți nevoie de 300 gr biscuiți cu cacao și cremă, puteți folosi ce tip de biscuiți vă place, pe care va trebui să-i zdrobiți astfel încât, să arate ca pesmetul și mai aveți nevoie de 50 gr unt topit și răcit.

Pentru cremă veți avea nevoie de 400 gr cremă de brânză, 100 gr smântână, o conservă de 370 gr lapte condensat îndulcit, zeama a două lămâi, aproximativ 60 ml și o mână de afine, aproximativ 50 – 70 de grame.

Pentru topping veți avea nevoie de 300 gr afine, 2 linguri de zahăr și coaja unei lămâi. Aceleași ingrediente le puteți folosi și la un cheesecake cu lămâie, doar înlocuiți afinele cu lămâie și așa veți avea un desert fresh, perfect pentru cei care adoră prăjiturile mai acre.

Indicații de preparare

Pentru topping trebuie să puneți afinele într-un vas alături de zahăr și coaja de lămâie și fierbeți 4 – 5 minute până obțineți o textură cremoasă, dar aveți girjă ca majoritatea afinelor să rămână întregi, apoi transferați într-un bol și lăsați-l la rece.

Pentru blat se amestecă biscuiții mărunțiți cu untul, apoi tapetați pereții unei tăvi cu inel cu foile de acetat sau hârtie de copt, apoi îi presați într-o tavă cu inel.
Puneți compoziția cu unt și biscuiți în tavă și o presați atât pe fundul tăvii, cât și pe pereți, se dă la rece,ideal la congelator, timp în care se pregătește crema.

Se mixează 30 de secunde crema de brânză cu smântână, apoi adăugați laptele condensat și zeama de lămâie și mixăm până obțineți o cremă fină, fără cocoloașe. Cu o spatulă, încorporați o mână de afine crude. Acestea sunt bune și pentru aromă dacă doriți să faceți coniac de casă.

Se scoate blatul de la rece, se toarnă crema și se nivelează, apoi se dă din nou la rece, de data aceasta la frigider, pentru minim două ore. Se adaugă toppingul fie pe cheesecake înainte de servire, fie pe fiecare felie în parte, în farfurie.

În momentul servirii puteți orna cu afine, cârlionți de ciocolata albă, frunze de mentă proaspătă. Puteți face și puțin piure de afine pe care să-l puneți într-un poș mic și să ornați cheesecake-ul cu afine cu picături pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`