Prima pagină » Culinar » Chec umed de ciocolată și cireșe. Un desert decadent care îți va parfuma bucătăria
Chec umed de ciocolată și cireșe. Un desert decadent care îți va parfuma bucătăria

Chec umed de ciocolată și cireșe. Un desert decadent care îți va parfuma bucătăria

26 sept. 2023, 14:58,
în Culinar

Această rețetă de chec umed cu ciocolată și cireșe poate reprezenta un răsfăț delicios pentru micul dejun. Este un desert rapid și ușor de preparat care te va ajuta să treci mai ușor peste zilele din mijlocul săptămânii.
Acest chec, având un nivel mic de dificultate, poate fi preparat cu ușurință oricând poftești la ceva bun, fără să necesite prea mult efort și concentrare. Este într-adevăr foarte rapid de asamblat și necesită puțin mai mult de o jumătate de oră la cuptor. Astfel că îl poți pregăti în timp ce faci și pieptul de pui la grătar pentru cină.

Puteți folosi fără probleme cireșe și vișine congelate sau din compot pentru această rețetă. Nu faceți rabat la cacao. Cel mai bun chec de ciocolată necesită cea mai calitativă cacao pe care o poți cumpăra. Acest chec de cacao cu cireșe nu ar putea fi refuzat de absolut nimeni.

Chec umed cu cireșe și ciocolată

Recompensa depășește cu mult efortul în cazul acestui chec uemd, și este o modalitate sigură de a învinge monotonia instalată la mijloc de săptămână. Acest desert vă va înfrumuseța zilele lucrătoare, peste care veți trece mult mai ușor.

Ingrediente le necesare pentru stratul de cireșe sunt 2 cești de cireșe cu sâmburi îndepărtați, proaspete sau congelate, ⅓ ceașcă de zahăr, 1 linguriță de amidon de porumb. Pentru blatul de chec cu ciocolată se vor folosi 1 ceașcă de zahăr, 1 ceașcă de făină de grâu, ⅓ ceașcă plus 1 lingură de cacao, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță de bicarbonat de sodiu, ¼ linguriță de sare, 2 ouă, ½ ceașcă de lapte acru, ½ ceașcă de cafea neagră pregătită, ¼ ceașcă de ulei vegetal, ½ linguriță extract de vanilie.

Instrucțiuni de preparare

Pentru pregătirea stratului de cireșe, începeți prin a unge cu ulei și presăra cu făină o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 23 de cm și cu o adâncime de cel puțin 5 cm, și acoperiți fundul cu un cerc de hârtie de copt. Puteți folosi și o tavă pătrată de 20×20 cm pentru acest chec. Amestecați zahărul și amidonul de porumb, apoi încorporați cireșele fără sâmburi, și tăvăliți-le bine. Dacă folosiți cireșe congelate, lăsați-le să se dezghețe timp de aproximativ 20 de minute înainte de a le folosi. Întindeți uniform cireșele pe fundul tăvii pregătite.

Pentru pregătirea aluatului de chec cu ciocolată, combinați toate ingredientele din rețeta pentru aluat într-un bol și bateți cu un mixer electric timp de 2 minute. Turnați treptat și uniform aluatul peste cireșele din tava. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul checului iese curată. Lăsați să se răcească în tavă timp de 5 minute înainte de a-l răsturna pe un platou rezistent la căldură.

Serviți acest chec umed cald sau rece, cu înghețată sau cu o lingură de smântână bătută cu zahăr pudră. Pentru a acidula laptele, adăugați o linguriță de oțet sau zeamă de lămâie și amestecați. Pentru a adăuga o glazură de ciocolată peste chec, încălziți 1/3 ceașcă de smântână lichidă până aproape de punctul de fierbere și turnați-o peste 2/3 ceașcă de fulgi de ciocolată. Lăsați să stea 5 minute, iar apoi amestecați până se omogenizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *