Prima pagină » Culinar » Chec pufos cu 6 ouă. Cum să separi corect albușurile de gălbenușuri?

Chec pufos cu 6 ouă. Cum să separi corect albușurile de gălbenușuri?

18 nov. 2022, 16:00,
în Culinar

Un chec pufos cu 6 ouă cu 6 ouă la cuptor reprezintă o bază perfectă pentru prăjituri sau torturi dulci. De asemenea, acesta poate fi servit ca desert de sine stătător pentru ceai. Această rețetă pentru o prăjitură clasică necesită separarea ouălor. De asemenea, este necesară utilizarea agentului de fermentare pentru a face prăjitura cât mai aerisită, ușoară și plăcută ca textură.

Pentru a pregăti deliciosul desert vei avea nevoie de extrem de puține produse. Astfel, ingredientele pentru acest desert deosebit le are orice gospodină în frigiderul său. Pentru pregătirea blatului vei avea nevoie de 6 ouă, 180 gr de făină, 175 gr de zahăr și 7 gr de praf de copt și esență de vanilie după propriul gust.

un chec pufos pe o farfurie

De asemenea, este necesară utilizarea agentului de fermentare pentru a face prăjitura cât mai aerisită, ușoară și plăcută ca textură

Chec pufos cu 6 ouă. Cu ce să începi pregătirea blatului?

Pentru început se separă albușurile de gălbenușuri. Se împarte zahărul în mod egal, o parte se pune în albușuri, iar cealaltă în gălbenușuri. Bateți albușurile până devin spumoase, începând cu o viteză mică și mărind-o treptat.

După ce ați văzut consistența potrivită, începeți să adăugați zahărul. Vă recomandăm să faceți acest lucru în 3 pași. Dacă turnați zahărul dintr-o dată, albușurile nu vor crește. Ulterior, se bate la viteză medie.

un chec pufos pe o farfurie

Pentru a pregăti deliciosul desert vei avea nevoie de extrem de puține produse

Aduceți albușurile la o înălțime stabilă și, bineînțeles, trebuie să fii atent ca zahărul să se dizolve complet. Pentru a determina vârful, înmuiați duza mixerului în albușuri și ridicați-o în sus. Dacă pe duză a rămas un albuș care se îngustează spre partea de jos și nu cade sau se scurge, atunci acestea nu sunt pregătite suficient de bine.

Următoarea etapă constă în pregătirea gălbenușurilor. Începeți să bateți la viteză medie, adăugând treptat zahărul. Gălbenușurile trebuie să devină albe, să aibă o spumă pufoasă deasupra și să fie netede. Adăugați albușurile la gălbenușuri, împărțind în trei sau patru reprize, frământând amestecul foarte ușor. Amestecarea este foarte importantă aici, nu amestecați prea intens, iar o spatulă moale de silicon este singurul lucru potrivit ca instrument de amestecare.

Când se adaugă praful de copt? Forma de copt trebuie unsă cu ulei?

De îndată ce cele două mase sunt combinate, puteți începe cu ingredientele uscate. Adăugați praful de copt la făină și cerneți de 2-3 ori. Puneți făina în amestecul de ou și zahăr în două reprize, amestecând rapid, dar ușor. Ar trebui să obțineți un aluat destul de gros

un chec pufos pe o farfurie

Pentru a obține un chec deosebit de gustos este bine ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei

Se pune imediat aluatul într-o formă, fără a o unge cu ulei. Uleiul poate face ca aluatul să se răstoarne. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 C timp de 20-25 de minute. Se verifică dacă este gata cu o scobitoare. Nu deschideți cuptorul în primele 15 minute.

După ce prăjitura este coaptă, scoateți-o din cuptor, scoateți-o din formă și puneți-o pe o suprafață plană. Checul pufos este gata atunci când s-a răcit complet. De asemenea, profesioniștii în patiserie recomandă să înfășurați prăjitura în folie alimentară și să o lăsați la frigider timp de 8 ore pentru a permite ca aroma de ou să dispară.

Pentru a obține un chec deosebit de gustos este bine ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. De asemenea, ustensilele, bolurile și spatulele trebuie să fie bine spălate și uscate înainte de preparare.

Pentru un chec pufos cu 6 ouă folosiți o formă cu un diametru de 25-28 centimetri. Aceasta este cea mai perfectă pentru o circulație optimă a aerului. Nu uitați că rezultatul final depinde nu numai de măiestrie și de proporțiile potrivite, ci și de mentalitatea cu care vă apucați de copt. Așa că studiați cu atenție rețeta, aprovizionați-vă cu produse proaspete, răbdare și bună dispoziție, iar biscuitul va ieși exact așa cum ați plănuit.

un chec pufos taiat pe o farfurie

Checul pufos este gata atunci când s-a răcit complet

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Playtech.ro
Se schimbă liderul în cursa pentru Cotroceni. Sondajul Polymarket indică o răsturnare de situație. Cine este favorit
observatornews.ro
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Primești bani dacă telefonul tău te spionează. Cum poți depune o cerere
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul lui Donald Trump dă speranțe întregii lumi că putem asista la ceva nemaiîntâlnit
Playtech.ro
Amenzi de 1.500 de lei pentru șoferii care țin geamul deschis la mașină. De ce se sancționează gestul?
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simion a mințit și cu nevasta. Și-a schimbat soția cu 2 luni înainte de nuntă. Cine este și cum arată femeia căreia Ilinca i-a luat locul
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 mai 2025
17 mai 2025