Dacă ții dietă sau ai optat pentru un stil de viață sănătos, acest chec fără zahăr merită încercat. O felie de chec preparat în casă poate fi gustarea perfectă pentru orice moment al zilei. În plus, această variantă nu conține nici gluten.
Rețeta de chec fără zahăr și făină este ideală pentru persoanele care vor să mănânce un desert dietetic. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta papilele gustative!
Rețeta pentru chec fără zahăr și gluten
Chiar dacă ai ales să renunți la gluten, zahăr sau alți îndulcitori, te poți bucura în continuare de un răsfăț culinar. Acest chec se prepară în doar câteva minute și poate fi păstrat la frigider timp de o săptămână. Astfel, gustosul desert poate fi ideal pentru pachețelul celor mici sau chiar pentru cei mari.
Iată ingredientele de care ai nevoie 3 banane bine coapte; 2 linguri cu unt de arahide; 150 grame de nuci măcinate; 50 grame merișoare sau stafide; o jumătate de linguriță de praf de copt; o lingură de sirop de arțar și 2 linguri de făină de migdale.
Bananele bine coapte se decojesc și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Peste acestea se adaugă ouăle întregi, siropul de arțar și făina de migdale. Ingredientele se amestecă și se obține o compoziție densă. La final se adaugă untul de arahide, nucile măcinate și merișoarele.
Compoziția omogenă se pune într-o tavă și se introduce la cuptorul încins la 180 de grade Celsius. După 35 de minute, deliciosul desert poate fi savurat. Poate fi păstrat la frigider câteva zile sau la congelator pentru mai mult timp. Iată cum să faci și un cheesecake cu afine delicios.
Pentru rețeta de chec fără și făină există mai mulți îndulcitori pe care îi poți folosi, după cum urmează stevie, sirop de yacon, miere, sirop de arțar, sirop de orez brun, sirop de cocos. Pentru cei care doresc să facă o cantitate mai mare de chec, doar trebuie dublată proporția ingredientelor menționate mai sus.
Poți prepara biscuiți dietetici cu aceeași compoziție pentru chec
Dacă preferi varianta de biscuiți dietetici, același aluat poate fi folosit pentru un astfel de desert. În plus, în această compoziție mai poți adăuga două linguri de ovăz și o jumătate de pahar cu lapte de cocos. Înainte de a forma biscuiții, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Se scoate aluatul fraged de la rece și se dă forma biscuiților cu ajutorul unei linguri, iar deasupra se presară fulgi de migdale sau frucele uscate preferate. Așază biscuiții în tava pregătită, lăsând spațiu între ei. Pune tava în cuptor și coace biscuiți timp de 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
De asemenea, acești biscuiți gustoși vor fi perfecți pentru gustarea de peste zi. Se pot păstra la frigider într-un recipient cu capac. În acest mod vor fi fragezi mai mult timp. Prin urmare, cu aluatul făcut pentru checul fără zahăr, poți face și niște biscuiți delicioși care vor fi pe placul întregii familii.