Prima pagină » Culinar » Chec fără praf de copt sau bicarbonat. Reușita constă în tehnica utilizată
Chec fără praf de copt sau bicarbonat. Reușita constă în tehnica utilizată

Chec fără praf de copt sau bicarbonat. Reușita constă în tehnica utilizată

13 dec. 2023, 12:15,
în Culinar

Checul fără praf de copt este unul dintre cele mai simplu de preparat deserturi, necesitând un număr redus de ingrediente care sunt accesibile oricui, se pregătesc rapid și sunt potrivite pentru orice ocazie. Urmând pașii din această rețetă, checul va crește mare și aerat, fără a fi nevoie de ajutorul din partea prafului de copt, atât timp cât știi cum să îl pregătești și ai puțină răbdare în fiecare etapă a preparării.

Chec fără praf de copt, pufos și aerat

Aerul încapsulat în spuma de albușuri și în crema de gălbenușuri își face treaba într-un mod extrem de natural, conferind checului un gust delicat și delicios, derivat exclusiv din ingredientele utilizate, fără a fi influențat de praf de copt sau bicarbonat.

Iată câteva mici trucuri pentru un succes garantat. Primul secret constă în faptul că albușurile trebuie bătute cu migală, asemenea spumei pentru bezele. Acestea ar trebui să devină rigide, iar atunci când castronul este întors cu fundul în sus, nici un pic nu ar trebui să cadă. Această etapă este nu doar esențială, ci și amuzantă, în special pentru copii. Cel de-al doilea „truc” este să încorporăm aer și în crema de gălbenușuri. Practic, le vom mixa până când devin albe și își triplează volumul.

Al treilea „secret” constă în modul în care amestecăm cele două compoziții și cum înglobăm făina. Acest lucru trebuie făcut cu un tel de mână sau cu o spatulă de silicon, utilizând mișcări delicate de jos în sus, prin învăluire și fără grabă. Cu toate acestea, gălbenușurile nu vor ajunge niciodată la consistența rigidă a albușurilor, așa că să nu încercăm să inversăm cu totul castronul cu gălbenușuri! Această tactică funcționează doar în cazul albușurilor.

Ingrediente și pașii ce trebuie respectați

Ideal este să utilizați o tavă cu dimeniunile de 23x10x10 cm. Pentru a începe procesul de preparare, pregătiți 5 ouă, 150 g zahăr, 10 g zahăr vanilat Bourbon, un praf de sare, 1 linguriță extract de vanilie, 50 ml ulei, 70 ml lapte, 190 g făină tip 000 și ½ lingură cacao (4 g).Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o formă de cozonac cu hârtie de copt. Separați ouăle, punând albușurile într-un castron și gălbenușurile în altul. Mixați albușurile cu un praf de sare până obțineți o spumă fermă care nu cade din castron. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr tos și de bourbon, mixând din nou până când zahărul se dizolvă complet și albușurile se întăresc.

În castronul cu gălbenușuri, adăugați restul de zahăr și mixați până când ouăle devin albe și își triplează volumul. Adaugați extractul de vanilie, mixați din nou și încorporați uleiul treptat. Turnați și laptele și omogenizați compoziția. Turnați crema de gălbenușuri peste spuma de albușuri și amestecați ușor pentru a obține o compoziție omogenă. Cerneți făina și încorporați-o în amestecul de mai sus cu mișcări ușoare, de jos în sus. Turnați ¾ din aluat în tava de cozonac. În restul de aluat în castron, cernați pudra de cacao și amestecați. Adăugați aluatul cu cacao în tavă, peste celălalt aluat, și amestecați cele două aluaturi pentru a crea un mosaic din cele două culori, folosindu-vă de vârful furculiței.

Coaceți checul în cuptor timp de aproximativ 40 de minute. Testați nivelul de coacere cu o scobitoare pentru a vă asigura că interiorul este bine întrepătruns. Scoateți-l din formă și lăsați-l să se răcească în totalitate înainte de a-l felia. Pentru a-l menține proaspăt mai mult timp, păstrați checul fără praf de copt în folie alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`