Prima pagină » Culinar » Chec din zece albușuri cu nucă și fructe, rețetă delicioasă și rapidă

Chec din zece albușuri cu nucă și fructe, rețetă delicioasă și rapidă

21 iun. 2022, 14:03,
în Culinar

Checul din albușuri are o textură extrem de fină și fragedă. Ingredientul secret al rețetei este untul. Desertul este gata în doar 60 de minute, iar din ingredientele necesare veți obține două tăvi de prăjitură.

Pentru un chec pufos, puteți consulta și rețeta bunicii. Acesta se prepară urmând câțiva pași simpli. De asemenea, pentru un preparat cât mai reușit va trebui să vă ghidați după câteva secrete. 

Chec din zece albușuri cu nucă și fructe, ingrediente necesare

Checul din zece albușuri are o textură fragedă și pufoasă. Acesta conține nuci, bucățele de ciocolată și fructe confiate. De asemenea, se poate opta pentru un mix de migdale cu fructe uscate și curmale. Pentru a nu fi înecăcios, în compoziția desertului trebuie să puneți unt. Nu îl puteți înlocui cu ulei deoarece nu va mai fi la fel de fin și gustos. Prăjitura nu va conține praf de copt, vă veți folosi de aerul acumulat în spuma albușurilor. 

Pentru două checuri veți avea nevoie de 10 albușuri, 200 grame de zahăr, un praf de sare, trei plicuri de zahăr vanilat, 150 grame de unt topit, 200 grame de făină și coaja rasă de la o lămâie. Untul utilizat va trebui să fie de 82 la sută grăsime. De asemenea, stafidele, fructele confiate, bucățelele de ciocolată, nucile și curmalele trebuie să aibă cantitatea de 400 grame în total. Pentru un gust mai aromat, în loc de zahăr vanilat puteți opta pentru trei lingurițe de extract de vanilie. Înainte de a vă apuca de pregătit checul, albușurile vor trebuie cântărite. Cantitatea acestora trebuie să fie de 350 de grame.

Cum se prepară rețeta de chec fără praf de copt

Albușurile vor fi mixate spumă cu două prafuri de sare. Când observați că devin consistente și spumoase, adăugați zahărul tos împreună cu cel vanilat și continuați să amestecați. La final, veți obține o spumă lucioasă și tare, ca cea de bezea. În compoziția de albușuri se va adăuga făina cernută, untul topit, coaja rasă de lămâie, fructele confiate și mixul de nuci cu stafide. Pentru a intensifica aroma, puteți prăji mixul la foc mic, fără ulei. Ulterior, îl veți toca mărunt cu ajutorul unui cuțit. Cu ajutorul unei spatule veți amesteca de sus în jos toate ingredientele cu mișcări largi. 

Compoziția obținută va fi turnată în două forme de cozonac de 30 x 10 x 8 centimetri sau 30 x 6 x 6 centimetri. Tăvile vor trebui tapetate în prealabil cu hârtie de copt. Cuptorul va trebui preîncălzit la 170 de grade. Cele două forme vor fi băgate în cuptor, iar în primele 25 minute nu se va deschide ușa acestuia. Desertul trebuie lăsat aproximativ 35-40 minute. În caz că nu știți dacă este gata, puteți face testul scobitorii. După ce îl scoateți din cuptor, checul va fi lăsat timp de 5 minute nemișcat, apoi poate fi pus pe un grilaj. Se va lăsa să se răcească complet, apoi se pot tăia felii.

Checul din albușuri are o textură fină, nu este umed și nu se sfărâmă când este tăiat. Acesta este foarte delicios și se poate prepara la orice ocazie. Dacă preferați un chec cu cacao puteți opta pentru o rețetă veche. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024