Prima pagină » Culinar » Chec din albușuri cu lămâie. Un desert aromat și cu o textură aerată

Chec din albușuri cu lămâie. Un desert aromat și cu o textură aerată

17 nov. 2023, 10:54,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert savuros, putem face rapid un chec din albușuri cu lămâie. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Checul din albușuri cu lămâie  poate fi pregătit și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte prăjituri de casă fragede și gustoase. Iată rețeta cu care vei obține un desert aromat și cu o textură aerată.

Chec din albușuri cu lămâie

Când vine vorba de desertul de casă, rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate în funcție de preferințe. Pe lângă prăjiturile cu cremă sau cele simple, cu doar câteva ingrediente, apreciate de cei de la masă sunt și checurile de casă pufoase sau biscuiții fragezi cu scorțișoară.

Pe placul multora dintre noi este deliciosul chec din albușuri cu lămâie. Acesta se face ușor, cu doar câteva ingrediente, însă secretul constă în aromele pe care le folosim. Aluatul de chec trebuie să fie pufos, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Pe lângă acest desert, putem pregăti și o negresă cu nucă și cu glazură de ciocolată. Aceasta este aromată și le va aminti celor dragi de copilărie. Pentru iubitorii de deserturi cu cremă și blat însiropat ideală este prăjitura amandină de casă.

Checul din albușuri cu lămâie este gustos, pufos și ușor de pregătit. Acest desert merge servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil

Pentru deliciosul chec din albușuri cu lămâie vom avea nevoie de 250 g de cremă mascarpone, 130 g de unt, 9 albușuri de ou, 200 g de făină, 250 g de zahăr, 3 lămâi, 1 praf de sare, 4 g de praf de copt și zahăr pudră.

Mai întâi se pregătește compoziția de aluat pentru chec. Se pune untul la topit la foc mic apoi se ia de pe foc și se pune peste unt și mascarpone. După omogenizare se adaugă coaja rasă de la lămâi, dar și zeama.

Într-un bol separat se mixează albușurile cu praful de sare apoi se adaugă și zahărul. Compoziția cu mascarpone și unt se adaugă peste cea de albușuri apoi se adaugă făina și praful de copt. Se amestecă totul foarte bine până cânt se întrepătrund toate aromele.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se toarnă compoziția de chec și se uniformizează. Se coace checul timp de 50 de minute și se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata se scoate checul din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit. După aceea se feliază pentru a fi servit.

Checul din albușuri cu lămâie este gustos, aromat și ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Acest desert merge servit la orice masă, chiar și la micul dejun alături de o cafea aromată. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Checul poate fi făcut simplu, cu fructe, cu ciocolată și poate fi ornat în diferite moduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *