Prima pagină » Culinar » Chec de post cu mere. Trucuri simple pentru un desert savuros

Chec de post cu mere. Trucuri simple pentru un desert savuros

20 mart. 2023, 12:26,
în Culinar

În zilele cu restricții alimentare putem să ne încântăm papilele gustative cu un chec de post cu mere. Gustosul chec se face foarte ușor, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Checul de post cu mere este pufos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă. Iată câteva trucuri simple pentru un desert savuros.

Chec de post cu mere

Dacă vrem să pregătim un desert aromat și gustos în perioadele de post, ideal este un chec cu mere. Acesta este deliciul perfect în zilele cu restricții alimentare, dar la fel de bine poate fi făcut și atunci când dorim să ne încântăm papilele gustative cu un desert pufos, gustos și rafinat.

Checul de post cu mere poate fi servit dimineața alături de o cafea savuroasă, dar este perfect și la mesele din timpul zilei. Pentru a obține un chec de post cu mere irezistibil pentru cei dragi trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Pentru a oferi un plus de savoare desertului făcut după rețeta bunicii, putem pregăti un sirop aromat, iar dacă adăugăm și câteva mere, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Pe lângă checul de post cu mere putem face și un chec cu portocale și decorat cu fulgi de cocos. De asemenea, pe placul multora dintre noi este și prăjitura Tăvălită de post. Acest desert necesită mai mult timp de preparare, însă dacă folosim arome inedite și un plus de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Pentru iubitorii de deserturi tradițonale făcute ca în vremea de odinioară putem face la mesele festive și nu numai o plăcintă cu mere ca la mama acasă. Aceasta are o savoare aparte, iar dacă pregătim mai întâi un aluat fraged vom obține la final o plăcintă pufoasă și gustoasă.

Rețeta cu care vei pregăti cel mai bun desert de post

Pentru deliciosul chec de post cu mere vom avea nevoie de 500 g de făină, un praf de sare, 1 pliculeț de praf de copt, 250 g de zahăr, 125 ml de ulei, 250 ml de apă, 500 g de mere, coajă rasă de lămâie, esență de rom și esență de vanilie.

Într-un vas se pune făina împreună cu un praf de sare, zahărul și praful de copt. Se amestecă foarte bine apoi se face o gropiță în mijloc și se toarnă apa și uleiul. Se amestecă din nou până se obține o compoziție omogenă după care se adaugă coaja rasă de lămâie, esența de rom și esența de vanilie. La final se adaugă merele rase și se amestecă foarte bine.

Se tapetează două tăvi de chec cu hârtie de copt apoi se toarnă compoziția în fiecare fomă și se pun tăvile la cuptor timp de o oră. Putem verifica dacă savurosul chec cu mere este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final, se scoate checul de post cu mere din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert gustos, aromat și pufos.

Checul de post cu mere este ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, vom obține un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`