Prima pagină » Culinar » Chec cu portocale. Rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și aromat

Chec cu portocale. Rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și aromat

27 oct. 2022, 15:00,
BZI.ro, în Culinar

Savurosul chec cu portocale este un desert irezistibil și pe placul multora dintre noi. Acesta este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei. Checul cu portocale este gustos, pufos și nelipsit la ceas aniversar alături de alte prăjituri rafinate. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și aromat.

Chec cu portocale, un desert irezistibil

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și spectaculoase. Pentru iubitorii de delicii tradiționale făcute ca în vremea bunicii, ideal este checul cu portocale. Acesta este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Checul cu portocale are o savoare aparte și va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pe lângă acest desert irezistibil, putem pregăti la ceas aniversar și un chec cu ciocolată în interior. Un desert apreciat de mulți dintre noi este și pandișpanul cu prune, făcut după rețeta de odinioară.

Deliciosul chec cu portocale poate fi ornat cu o glazură fină și cremoasă sau se poate pudra la final cu zahăr vanilat. Dacă vom adăuga și câteva arome inedite și vom ține cont de trucurile bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim acasă un chec cu portocale vom avea nevoie de 250 g de făină, 50 g de amidon, 3 ouă, 1 lingură de cacao, 180 g de zahăr, 130 ml de ulei, 180 ml de suc de portocale, coaja rasă de la 3 portocale, 4 g de praf de copt, 1 vârf de cuțit de bicarbonat, 1 vârf de sare, iar pentru glazură 200 g de zahăr pudră și o lămâie.

Într-un vas mare se bat ouăle împreună cu sarea și zahărul până când obținem o compoziție spumoasă și omogenă. După aceea se adaugă sucul de portocale, coaja rasă de portocale și uleiul și se amestecă foarte bine.

Ulterior se amestecă făina, amidonul, bicarbonatul și praful de copt. Se adaugă toate aceste ingrediente în aluatul de chec și se amestecă din nou. După aceea, pregătim tăvile în care vom coace checul delicios. Se tapetează cu ulei tăvile și se toarnă jumătate din compoziția de aluat. În cealaltă jumătate se adaugă o linguriță de cacao.

Aluatul cu cacao se pune peste cel cu portocale și se amestecă ușor cu o furculiță. Se pune checul la cuptor timp de 30 de minute și se verifică dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când checul savuros este copt suficient, se scoate din cuptor și se lasă la răcit, timp în care pregătim glazura.

Pentru aceasta se amestecă zahărul pudră împreună cu sucul de lămâie până când se obține o compoziție fină și cu o consistență ușor lichidă. Se pune glazura peste chec și se uniformizează. După ce glazura se întărește un pic, se feliează checul pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține la final un desert savuros și aromat.

Checul cu portocale este delicios, ușor de făcut și ideal la mesele festive. Acest desert este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *