Pentru a pregăti un chec cu nucă măcinată nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Acest desert extrem de delicios poate fi pregătit și de o gospodină fără experiență. Mereu, desertul era pregătit în copilărie de bunica. Ea pregătea după o rețetă știută doar de ea cel mai deosebit și aromat chec.
Desertul pregătit după rețeta bunicii este potrivită pentru momentele în care îți vine pofta de ceva bun la ceai și nu știi ce să pregătești. Cu siguranță, există o mulțime de prăjituri și diverse deserturi pe bază de cremă sau fructe pentru a fi servite cu ceai, însă acest chec este absolut perfect. Înainte de a te apuca de pregătit desertul trebuie să știi de faptul că ai nevoie de puțin unt ce trebuie topit la temperatura camerei. De asemenea, ingredientele necesare pentru pregătirea desertului, de regulă, sunt mereu la îndemână. Checul iese destul de dens, fiind perfect pentru o ceașcă de ceai sau cafea de dimineață.
Chec cu nucă măcinată: Ingredientele necesare pentru un deliciu culinar
Pentru pregătirea desertului vei avea nevoie de unt, în cantitate de 70 g, de zahăr în proporție de 190 g, un praf de sare și un vârf de cuțit de vanilină. Pentru a obține un chec suficient de galben trebuie să folosești 2 ouă de pui. Iar pentru aluat vei avea nevoie de făină de grâu în cantitate de 180 g.
Uneori bunica folosea și o linguriță de praf de copt pentru a avea un chec suficient de pufos. Iar pentru umplutură bunica folosea 150 de g de nuci de casă.
Pentru a pregăti checul trebuie să mărunțești untul topit. Acesta trebuie zdrobit alături de zahăr, vanilie și sare. Ulterior este indicat să adaugi câte două oua. Bunica mereu adăuga ouăle de casă pe rând, bătând fiecare ou în parte.
Din moment ce ouăle erau bătute, bunica adăuga făina amestecată cu praful de copt. Acestea trebuiau amestecate. Dacă ouăle și făina sunt suficient de bine amestecate atunci checul va fi destul de moale și foarte gustos.
Când se adaugă nucile în chec: Sfaturile bunicii
Nucile trebuie adăugate doar după ce blatul a ajuns la consistența perfectă, fiind amestecate toate ingredientele între ele. Cu siguranță, cantitatea de nuci poate varia. Totul depinde de cât de bine vrei să se simtă nuca în chec.
Puteți chiar lăsa câteva din nuci pentru a le presăra peste prăjitura sau să adaugi toată nuca pregătită în chec. Este indicat să pui checul la copt într-o formă de o mărime de 20×20 cm. Când adaugi aluatul în formă este indicat să netezești foarte bine suprafața.
Coace checul simplu cu nuca în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 20-25 de minute. Este important să te concentrezi pe cuptorul tău. Dacă lași prea mult checul la copt așchia din checul finită va ieși uscată. Astfel, bunica mereu era atentă la momentul coacerii. Să țină checul la căldură exact atât cât era scris în rețetă.
La final când desertul este gata, un chec cu nucă măcinată trebuie răcit înainte de servire. Ulterior, se presară prăjitura răcită cu zahar pudră, daca dorești. Acest desert este indicat de pregătit și pentru masa de sărbătoare alături de cozonac și alte prăjituri deosebit de gustoase.