Prima pagină » Culinar » Chec cu mere și scorțișoară. Rețeta bunicii pentru un desert savuros

Chec cu mere și scorțișoară. Rețeta bunicii pentru un desert savuros

27 nov. 2023, 09:07,
în Culinar

Deliciosul chec cu mere și scorțișoară etse ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Pentru iubitorii de deserturi aromate, pufoase și gustoase, checul cu mere și scorțișoară este alegerea perfectă. Dacă ținem cont de câteva trucuri și folosim ingrediente alese cu grijă, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată rețeta bunicii pentru un desert savuros.

Chec cu mere și scorțișoară

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert pufos și aromat, putem pregăti un chec cu mere și scorțișoară. Acesta este ideal la orice masă, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar mirosul îmbietor le va aminti tuturor de vremea copilăriei.

Checul cu mere și scorțișoară este delicios și merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion alături de fursecurile și prăjiturile de casă sau de tradiționalul cozonac. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Checul poate fi făcut simplu, în două culori, cu cremă, cu nucă și stafide, cu mere coapte, cu fructe uscate sau cu dulceață. Pe lângă acest deliciu irezistibil, putem să facem la ceas aniversar și nu numai o prăjitură cu iaurt și ouă. Delicioasa prăjitură este ușor de făcut și va fi pe placul tuturor.

Pentru iubitorii de deserturi cu multă cremă ideală este Prăjitura Albă ca Zăpada, făcută după rețeta bunicii. Prăjitura Albă ca Zăpada poate fi făcută cu cremă de lămâie sau cu cremă de vanilie. Checul cu mere și scorțișoară este ideal de servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Rețeta cu care vei obține un desert aromat și pufos

Pentru deliciosul chec cu mere și scorțișoară vom avea nevoie de 3 ouă, 150 g de iaurt, 2 banane, 3 mere, 150 g de făină, 10 g de praf de copt, 20 g de cacao, 25 g de sirop de arțar, 50 ml de lapte, 1 linguriță de scorțișoară și un pic de ulei de cocos.

Mai întâi vom bate spumă albușurile apoi se dau la rece. Într-un alt bol se amestecă gălbenușurile împreună cu iaurtul, laptele și bananele pisate cu furculița. În acest amestec se adaugă făina, praful de copt și cacao.

Într-un alt vas se amestecă merele tăiate cubulețe mici cu praful de scorțișoară și uleiul de arțar. La final, se încorporează spuma de albușuri. Se amestecă toate ingredientele într-un singur vas pentru a forma compoziția cremoasă de chec.

Se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și se dă la cuptor. Se poate verifica dacă savurosul chec este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate checul din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se feliază pentru a fi servit.

Checul cu mere și scorțișoară este pufos, aromat și ideal de servit la orice masă. Acest desert va fi pe placul tuturor și le va aminti de vremea copilăriei, dar și de rețetele bunicii. Checul cu mere și scorțișoară este ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`