Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil în zilele cu restricții alimentare, putem face un chec cu mere de post. Acesta este ideal de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori dorim să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești un desert aromat, pufos și gustos.
Chec cu mere de post
Când vine vorba de savurosul chec, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase și rafinate. Deliciosul chec poate fi făcut simplu, cu lapte, cu ciocolată, cu nucă sau poate fi pregătit de post cu mere, cu fructe uscate sau cu alte delicii, în funcție de preferințe.
Pe placul multora dintre noi este checul cu mere de post. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă acest desert de post putem face și o negresă cu vișine. Prăjitura aromată le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Checul cu mere de post este delicios și cu siguranță îi va cuceri pe cei de la masă. Acest desert poate fi servit la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.
Rețeta cu care vei obține un desert savuros
Pentru gustosul chec cu mere de post vom avea nevoie de 2 pahare de făină, jumătate de pahar de zahăr, jumătate de pahar de ulei, 3 mere, 1 linguriță de praf de copt, un pic de scorțișoară, ingrediente necesare pentru blat. Pentru caramelizare vom folosi 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere și 1 lingură de apă.
Mai întâi se pregătesc merele pentru checul de post. Se spală merele, se curăță de coajă și se îndepărtează semințele. Se dau merele prin răzătoarea mare apoi se adaugă scorțișoara. Se adaugă zahărul apoi se amestecă totul foarte bine. Se toarnă uleiul, apoi se adaugă făina împreună cu praful de copt și se amestecă totul foarte bine pentru a obține un aluat omogen. După ce aluatul este gata, se pregătește caramelul. Într-o tigaie se pun 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere și 1 lingură de apă. Se lasă totul la foc mic până când zahărul se caramelizează.
Se toarnă caramelul obținut într-o formă de copt apoi se așază feliile de măr în tavă, peste caramel. Aluatul se toarnă peste mere și se dă la cuptor timp de 40 de minute. Se poate verifica dacă aluatul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea.
Când este gata, se scoate checul din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat pentru un plus de savoare și un aspect deosebit. Se feliază apoi se servește ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat și pufos.
Checul cu mere de post este ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un desert savuros și pe placul tuturor celor de la masă. Checul cu mere de post merge perfect la mesele festive, dar și dimineața alături de o cafea aromată.
Merele rase sau feliate?