Prima pagină » Culinar » Chec cu iaurt și lămâie. Cum să pregătești un adevărat deliciu cu doar câteva ingrediente

Chec cu iaurt și lămâie. Cum să pregătești un adevărat deliciu cu doar câteva ingrediente

25 sept. 2023, 10:10,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și parfumat, ideal este un chec cu iaurt și lămâie. Acesta are o savoare deosebită, este pufos, rafinat și merge de minune la orice masă. Iată cum să pregătești un adevărat deliciu cu doar câteva ingrediente.

Chec cu iaurt și lămâie

Când vine vorba de gustosul chec de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Una dintre cele mai îndrăgite rețete estea cea de chec cu iaurt și lămâie. Acesta este pufos, aromat și poate fi ornat după preferințe. Savurosul chec cu lămâie merge de minune dimineața alături de o cafea aromată, dar la fel de bine poate fi servit și la orice masă, atunci când vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert irezistibil.

Checul poate fi făcut simplu, cu iaurt, cu lapte sau cu ciocolată, dar la fel de bine poate fi pregătit cu fructe uscate, cu nucă și stafide sau cu alte delicii, în funcție de gusturi și preferințe. Pe lângă acest desert putem face pentru cei dragi și o ruladă cu mere și scorțișoară. Aceasta are o savoare deosebită și va fi apreciată de cei dragi.

Pentru iubitorii de deserturi aromate și cremoase ideală este o prăjitură Carpați, care le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Checul cu iaurt și lămâie este perfect pentru orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui desert de casă gustos, pufos și aromat

Pentru deliciosul chec cu iaurt și lămâie vom avea nevoie de 4 ouă, 125 g de zahăr, 125 g de iaurt, 125 g de unt, 1 praf de sare, coajă rasă de la o lămâie, sucul de la o lămâie, 300 g de făină, 5 g de praf de copt și zahăr pudră pentru decor.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă în două boluri diferite. Se pune și un pic de sare. După aceea se rade coaja de la o lămâie și se taie în jumătate apoi se stoarce și zeama. Peste compoziția de gălbenușuri se pune uleiul și răzătura de lămâie.

În compoziția de albușuri se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul cu praful de copt și se toarnă peste gălbenușuri. Se adaugă treptat făina împreună cu bezeaua de albușuri. Se amestecă totul foarte bine până când ingredientele se omogenizează și obținem un aluat aromat.

Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace checul timp de 35 de minute. Se poate verifica dacă este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se feliază pentru a fi servit.

Checul cu iaurt și lămâie are o textură pufoasă,  este aromat și incredibil de gustos. Acest desert este pe placul multora dintre noi, fiind ideal la orice masă. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *