Prima pagină » Culinar » Chec cu brânză de vaci. Cum să pregătești un desert pufos și gustos

Chec cu brânză de vaci. Cum să pregătești un desert pufos și gustos

23 oct. 2023, 09:14,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim un deliciu încântător și perfect de servit la orice masă, ideal este un chec cu brânză de vaci. Acest chec se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține un chec aromat, delicios și rafinat. Iată cum să pregătești un desert pufos și gustos.

Chec cu brânză de vaci

Când vine vorba de savurosul chec, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este checul făcut cu brânză de vaci. Acesta are o savoare deosebită și un aspect rafinat. Poate fi pudrat cu zahăr vanilat sau poate fi ornat cu smântână, iar dacă pregătim mai întâi un aluat fraged, succesul culinar va fi garantat.

Checul poate fi făcut simplu, cu lapte, cu ciocolată, cu fructe uscate, cu nucă sau cu brânză de vaci. Pentru a obține un desert rafinat, delicios, cremos trebuie să ținem cont de secretele din rețeta bunicii.

Pe lângă savurosul chec putem face pentru cei dragi și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Checul poate fi servit dimineața alături de o cafea aromată, dar merge perfect și pe timpul zilei, atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.

Rețeta cu care vei obține un desert pe placul tuturor celor de la masă

Pentru savurosul chec cu brânză de vaci vom avea nevoie de 300 g de făină, 3 ouă, 250 g de brânză de vaci, o cană cu zahăr, 150 g de margarină sau de unt, 1 linguriță de bicarbonat, 3 linguri de amidon, un praf de sare, 4 linguri de lapte și zahăr vanilat pentru decor.

Într-un vas mare se pune făina cernută împreună cu amidonul, apoi se adaugă sarea și bicarbonatul stins cu oțet. Într-un bol se bat ouăle cu zahărul după care se adaugă untul topit.

Amestecul obținut se toarnă peste făină, apoi se pune și brânza de vaci și se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează. Se pregătește o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se toarnă compoziția de chec în tavă și se pune la cuptor timp de 30 de minute. Se poate verifica dacă savurosul chec cu brânză de vaci este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final, se scoate checul din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat.

Checul cu brânză de vaci are o savoare aparte, este pufos, rafinat și ideal de pregătit la orice masă. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative. Checul de casă poate fi făcut cu brânză dulce, cu fructe uscate, cu cremă de ciocolată sau de vanilie, cu miez de nucă sau cu dulceață, în funcție de preferințe. Rețetele sunt diverse, rafinate și spectaculoase. Checul cu brânză este ideal de pregătit la mesele festive alături de alte deserturi de casă delicioase, pufoase și cu un aspect deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *