Prima pagină » Culinar » Chec cu banane și ciocolată – Un desert simplu și sățios

Chec cu banane și ciocolată – Un desert simplu și sățios

02 mart. 2022, 15:59,
în Culinar

Rețeta de chec cu banane și ciocolată este la mare căutare. De când conceptul de „banana bread” a ajuns și la noi în țară, pe continentul Europei, gospodinele au devenit din ce în ce mai creative. Astfel, pe lângă checul original, s-a născut cel cu banane, apoi cel cu banane și ciocolată.

Lumea deserturilor continuă să ne uimească și să ne mângâie papilele gustative cu o combinație mirifică de arome. Checul cu banane și ciocolată nu numai că se poate servi oricând, însă este și foarte sățios. Acesta se poate servi și la micul dejun, alături de o cafea tare.

zoom in poza chec cu banane si ciocolata

Lumea deserturilor continuă să ne uimească și să ne mângâie papilele gustative cu o combinație mirifică de arome

De ce ingrediente avem nevoie pentru un chec pufos

Toate gospodinele știu că nu este foarte complicat să pregătim un chec. Acesta nu necesită foarte multe ingrediente, însă în mod clar rețeta noastră va avea nevoie de câteva lucruri în plus față de cea simplă originală. Veți vedea cât de delicios este!

Atunci când aveți câteva banane foarte coapte în casă și nu sunteți hotărâți ce să faceți cu ele, este timpul pentru un chec delicios cu banane și ciocolată! Așadar, ne vom folosi de trei sau patru banane cât mai coapte. Vom avea nevoie și de trei ouă, alături de 50 de ml de lapte. Ne vom folosi de aproximativ 200 de grame de făină albă de grâu și 150 de grame de zahăr alb.

Un alt ingredient important pentru textura checului, este untul. Vom avea nevoie de aproximativ 80 de grame de unt, cât mai gras. Cel mai recomandat este untul cu 82% grăsime. Vom mai pregăti și 40 de grame de cacao, alături de 100 de grame de ciocolată amăruie.

Desigur, ne va mai trebui și un pliculeț de praf de cop și un praf de sare. Nicio rețetă nu este completă fără puțină sare.

chec de banane si ciocolata feliat pe masa

Toate gospodinele știu că nu este foarte complicat să pregătim un chec

Chec cu banane și ciocolată – Modul de preparare pentru acest desert

Pentru că amestecul pentru această rețetă se prepară destul de rapid, putem începe prin a preîncălzi cuptorul la foc mediu (adică la 180 de grade).

Între timp, până se încălzește cuptorul, putem pregăti un vas în care vom amesteca ingredientele uscate, adică, făina de grâu, praful de cacao, praful de copt și vârful de sare. Într-un alt vas, separat, vom bate ouăle împreună cu zahărul tos, până vom obține spumă și o culoare mai deschisă. Înainte de a fi adăugat, untul pregătit trebuie topit. După acest pas, îl putem adăuga împreună cu laptele în compoziția de ouă bătute și mixăm bine.

felii de chec cu banane si ciocolata

Pentru că amestecul pentru această rețetă se prepară destul de rapid, putem începe prin a preîncălzi cuptorul la foc mediu

Cele două compoziții obținute până acum, se vor amesteca împreună până ce totul se omogenizează foarte bine. Bananele coapte pe care le-am pregătit trebuie pisate, apoi adăugate în compoziție. Ciocolata trebuie să o tăiem sau să o rupem bucățele mici pe care mai apoi le adăugăm în amestec.

Putem începe să pregătim tava. O puteți tapeta cu hârtie de copt sau o puteți unge cu unt și niște făină. Când tava este pregătită, putem turna aluatul. Acesta trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

Rețeta de chec cu banane și ciocolată este minunată pentru orice moment și se poate servi alături de o ceașcă de cafea sau de ceai.

chech cu banane si ciocolata feliat

Tava o puteți tapeta cu hârtie de copt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *