Ingrediente:
350 gr mazare
3-4 morcovi mai mici
2 dovlecei medii sau mai mici
120 ml lapte
6 oua
100 ml smantana de gatit
3 linguri amidon sau faina
sare
putina nucsoara
piper
Pentru umplutura:
3-4 oua
Mod de preparare:
1. Taie dovleceii in cubulete, apoi fierbe-i timp de 5 minute, in apa sarata.
2. Spala morcovii, apoi taie-i marunt si fierbe-i vreo 10 minute.
3. Fierbe cele 3-4 oua tari (e vorba de ouale pentru umplutura).
4. Amesteca dovleceii fierti cu mazarea si morcovii.
5. Mixeaza ouale cu nucsoara, sarea si piperul.
6. Dizolva amidonul in lapte.
7. Adauga smantana si laptele in compozitia cu oua. Omogenizeaza.
8. Unge cu putin unt o tava de chec.
9. Pune in ea legumele, potriveste ouale fierte (ca la drob), dupa care toarna mixul cu lapte.
10. Baga tava in cuptor, la bain-marie, pentru vreo 50 de minute.