Prima pagină » Culinar » Chec aperitiv tip pizza. Rețeta unui preparat deosebit pentru mesele festive

Chec aperitiv tip pizza. Rețeta unui preparat deosebit pentru mesele festive

17 feb. 2023, 13:17,
în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat gustos, rafinat și aromat, ideal este un chec aperitiv tip pizza. Checul aperitiv are o savoare aparte, este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta unui preparat deosebit pentru mesele festive.

Chec aperitiv tip pizza

La ceas aniversar putem face un chic aperitiv tip pizza. Acesta poate fi făcut după preferințe, iar dacă folosim câteva condimente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil. Checul aperitiv se poate face cu cașcașval, șuncă, ardei, măsline și ciuperci, la care se adaugă piept de pui și ouă fierte. Pe lista condimentelor care oferă checului un plus de savoare se află și mărarul, ardeiul iute sau rozmarinul.

Pentru a obține un chec aperitiv pufos trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică. Mai mult, checul poate fi pregătit ca aperitiv, dar la fel de bine poate fi transformat într-un desert savuros. Dacă vrem să obținem un desert aromat și cu un aspect deosebit, putem face un chec în 3 culori.

Când vine vorba de checul făcut ca desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Checul pufos cu lapte poate fi pregătit cu ciocolată, fructe uscate, dar la fel de bine putem adăuga și nuci în aluatul aerat și gustos. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Cum să pregătești un preparat savuros la ceas aniversar

Pentru deliciosul chec aperitiv tip pizza vom avea nevoie de 6 ouă, 6 linguri de făină, 200 g de cașcaval, 200 g de șuncă, 200 g de ciuperci, 100 g de măsline fără sâmburi, 1 pliculeț de praf de copt, sare, piper și verdețuri după preferințe.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se toacă toate ingredientele în cubulețe, iar ciupercile se călesc ușor cu sare într-o tigaie cu puțin ulei încins. Se lasă ciupercile la călit până când capătă o textură moale și fragedă apoi se iau de pe foc și se lasă la răcit.  După aceea, se amestecă gălbenușurile cu cașcavalul, șunca, ardeii, măslinele și ciupercile. Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt, sarea și piperul. Ulterior, se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Compoziția de albușuri se toarnă peste compoziția făcută anterior și se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează și toate aromele se întrepătrund.

Se încinge cuptorul apoi se unge o tavă de chec cu unt și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția de chec aperitiv tip pizza în tavă și se dă la cuptor timp de 45 de minute. Se poate aplica testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă savurosul chec este gata. La final se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se feliază pentru servire. Cu siguranță vom obține un preparat gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Checul aperitiv tip pizza are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un preparat culinar desăvârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *