Un chec aperitiv deosebit este preparat din ingrediente la îndemână. Pentru a pregăti un astfel de deliciu ai tot ce îți trebuie în frigiderul tău. Checul aperitiv poate fi servit cu diverse sosuri. Acesta este o alternativă foarte bună atunci când numai știi ce să faci de mâncare.
Când nu știi ce să gătești dar vrei să-ți surprinzi familia cu un deliciu desăvârșit poți prepara ceva din carne de porc sau un chec. Cu siguranță, ingredientele necesare pentru prepararea acestuia le ai acasă. Pregătirea unui astfel de chec nu-ți va lua mai mult de 30 de minute. Este la fel de ușor de făcut precum negresa sau biscuiții de casă.
Chec aperitiv deosebit: Ingredientele necesare pentru pregătirea acestuia
Chiar dacă familia ta este amatoare de friptură de porc sau de cârnați de casă, cu siguranță va aprecia și un chec cu de toate sau un salam de biscuiți. Pentru a pregăti acest deliciu ai nevoie de făină, aproximativ 100g, 3 ouă și măsline câte dorești. În pregătirea checului poți folosi atât măsline negri cât și verzi.
Gospodinele folosesc pentru chec salam. Însă, dacă ești iubitoare de șuncă, aceasta este la fel de potrivită. Pentru a obține un chec suficient de pufos poți să folosești 70 de grame de telemea de vaci. Cu ajutorul acesteia alături de 100 ml de lapte vei obține cel mai delicios chec. Unele gospodine preferă să pună și ardei roșu pentru o aromă mai deosebită a preparatului.
Pentru a obține un chec suficient de bine crescut este bine să folosești și un praf de copt. Pentru a pregăti checul, gospodinele mixează foarte bine ouăle. Ulterior, după ce acestea sunt zdrobite până ajung la omogenizare se adaugă și laptele cu telemeaua.
Următorul ingredient adăugat în amestecul omogenizat este făina amestecată cu pliculețul de praf de copt. Făina este încorporată în amestecul pregătit cu ajutorul unei linguri vechi și mari.
Când se adaugă măslinele și salamul: Secretele pentru un chec pufos și delicios
Checul este unul dintre cele mai preferate preparate ale întregii familii la fel ca și tortul de biscuiți. Împreună cu toba de casă, checul este considerat un deliciu perfect și pentru masa de sărbătoare. Însă, pentru a obține un chec absolut excepțional trebuie să ții cont de anumite secrete.
Este important să știi când trebuie adăugate măslinele și salamul. Acestea trebuie alăturate de amestecul pregătit după ce ai lăsat timp de 10 minute compoziția să se odihnească. Trebuie să fii atentă ca atunci când adaugi ardeiul roșu, acesta să nu fie prea suculent. Dacă nu-l tai suficient de mărunt, acesta va știrbi din aspectul vizual al checului.
În cazul în care pregătești checul pentru masa de sărbătoare trebuie să tai toate ingredientele de mărimi aproximative la fel. Doar astfel vei reuși să obții un chec frumos la tăiat. De asemenea, dacă dorești ca deliciul tău să arate extrem de apetisant, poți adăuga și cașcaval. Din moment ce acesta se va topi, se va întinde delicios la tăiere.
Pentru un chec absolut excepțional trebuie să amesteci încet dar foarte bine ingredientele. Acestea trebuie să se încorporeze foarte bine în aluat. Iar pentru a obține acea formă de chec poți folosi o formă specială. Să nu uiți și de hârtia de copt, aceasta este foarte necesară pentru a obține un chec perfect.
Un chec aperitiv deosebit poți obține atunci când respecți fiecare pas al rețetei. De asemenea, pentru o culoare extrem de frumoasă te poți folosi de secretele bunicii. Checul trebuie uns cu puțin ou de casă bătut. Iar pentru a fi copt suficient de bine, acesta trebuie pus la foc mediu și urmărit cu atenție. Din moment ce devine auriu, checul se verifică cu o scobitoare la fel cum se verifică și o negresă.