Prima pagină » Culinar » Chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Rețeta care te va cuceri imediat

Chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Rețeta care te va cuceri imediat

23 ian. 2024, 09:07,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi impresionăm pe cei dragi cu un preparat culinar savuros la o ocazie specială, putem pregăti un chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Acest preparat are o savoare deosebită, un aspect rafinat, iar gustul este o adevărată încântare. Iată rețeta care te va cuceri imediat.

Chec aperitiv cu șuncă și cașcaval

Când vine vorba de rețetele de aperitiv, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe placul multora dintre noi este gustosul chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Acesr chec este savuros, pufos și merge de minune la mesele festive alături de alte delicii.

Checul aperitiv poate fi făcut cu ciuperci, cu șuncă, cu brânză, cu spanac și multe alte ingrediente, în funcție de preferințe. Pentru iubitorii de aperitive rafinate, putem pregăti la ceas aniveraar niște platouri festive cu felii de chec aperitiv.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu niște șnițele pufoase de pui sau niște șnițele vegetariene. Acestea merg servite cu o salată de legume sau cu o porție de cartofi prăjiți. Checul aperitiv cu șuncă este alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Un alt chec aperitiv savuos este cel mozaic. Checul aperitiv mozaic se face cu șuncă și cașcaval, cu ciuperci, măsline și piept de pui, cu dovlecei, șuncă și ardei. Rețetele sunt ușoare și la îndemâna oricui. Checul aperitiv mozaic are un gust aparte și un aspect deosebit.

Checul aperitiv mozaic este delicios și merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Pentru a obține la final un adevărat deliciu, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta marilor bucătari. Checul aperitiv mozaic este colorat, are un aspect festiv și este incredibil de gustos și pufos.

Cum să pregătești un preparat pufos și gustos

Pentru checul aperitiv cu șuncă și cașcaval vom avea nevoie de 3 ouă, 150 g de smântână, 150 g de unt, 300 g de șuncă afumată, 300 g de cașcaval, 50 g de măsline, 300 g de făină, 7 g de praf de copt, 1 vârf de cuțit de sare, 1 vârf de cuțit de piper.

Mai întâi vom pregăti ingredientele pentru checul aperitiv. Se taie șunca felii sau cubulețe, cașcavalul se dă prin răzătoare, iar măslinele se taie în rondele. După aceea se topește untul și se lasă la răcit. Făina se amestecă împreună cu praful de copt.

Într-un bol se bat ouăle cu sarea și piperul. După aceea se adaugă untul topit și smântâna. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se pune făina și praful de copt. Ulterior, vom adăuga cașcavalul răzuit, șunca și măslinele. Se omogenizează din nou compoziția de chec apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Se pune checul la cuptor timp de 40 de minute, iar când este gata se scoate și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit.

Checul aperitiv cu șuncă și cașcaval este pufos, gustos și ideal de servit la mesele festive. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024