Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Chapare, virusul mortal apropiat de Ebola, îngrijorează oamenii de știință
Chapare, virusul mortal apropiat de Ebola, îngrijorează oamenii de știință

Chapare, virusul mortal apropiat de Ebola, îngrijorează oamenii de știință

26 nov. 2020, 08:59,
în Sanatate

Virusul Chapare, apropiat de Ebola ca manifestari, provoacă febră hemoragică, dureri abdominale și vărsături. În timpul unei conferințe despre bolile tropicale, oamenii de știință americani au avertizat cu privire la riscurile acestei boli infecțioase încă necunoscute.

La ultimul congres al Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală, care a avut loc în perioada 15-19 noiembrie, oamenii de știință de la Centrele de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) au avertizat despre apariția unui virus: Chapare.

Virusul Chapare: cazuri noi în 2019

Acest virus a apărut pentru prima dată în 2004 în Bolivia, în regiunea Chapare, care i-a dat si numele. Simptomele sale sunt similare cu cele ale bolii virusului Ebola, care provoacă febră, oboseală, dureri musculare, dureri de cap și dureri în gât. Chapare aparține familiei Arenavirus care include viruși ARN care declanșează febre hemoragice.

Cercetătorii CDC au prezentat analiza lor privind transmiterea virusului Chapare de la om la om. Au dezvaluit mai multe cazuri a unor persoane infectate. În 2019, într-un spital din Paz, Bolivia, pacienții au fost tratați pentru febră hemoragică. În total, trei persoane au murit și cinci persoane în contact cu bolnavii au fost, de asemenea, infectate cu virusul Chapare, inclusiv un șofer de ambulanță și un gastroenterolog.

Cum se transmite virusul Chapare

Potrivit oamenilor de știință, pacienții sufereau de febră, dureri abdominale, vărsături și sângerări ale gingiilor. Deocamdată nu există un tratament specific care să prevină sau să vindece această boală infecțioasă. Se răspândește prin fluide corporale contaminate precum material seminal, urină sau salivă.

Cu toate acestea, cercetătorii au clarificat că toate modurile de transmisie nu sunt încă cunoscute. De asemenea, au spus că lucrează la teste de diagnostic pentru a detecta mai ușor această boală și pentru a evita confundarea acesteia cu o altă patologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *