Prima pagină » Titlurile zilei » CFR Marfă Iași vinde o clădire din zona Gării. Compania are de achitat o datorie uriașă

CFR Marfă Iași vinde o clădire din zona Gării. Compania are de achitat o datorie uriașă

13 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

CFR Marfă a scos o clădire din Iași la licitație pentru a acoperi datoriile de la ANAF. Imobilul este situat pe strada Gării și are o suprafață de 323 de metri pătrați

CFR Marfă are o datorie de 1,7 miliarde de lei la bugetul de stat, iar acum se află în executare silită de la ANAF. Astfel, în marile orașe din țară, au fost scoase la vânzare mai multe imobile ale companiei, pentru a plăti datoriile. Acestea sunt încă din anul 2013, când CFR Marfă a primit ajutor de stat.

Clădire de la CFR Marfă Iași, scoasă la licitație de către ANAF

Pe lângă imobilul de 323 mp, va fi vândută și suprafața de teren de 1.300 mp. Clădirea se află pe strada Gării, chiar în intersecția cu strada Silvestru. Construcția are subsol, parter și mezanin, iar cumpărătorul își asumă riscurile privind starea bunului achiziționat. Cei interesați pot face o evaluare a imobilului înainte de a înainta vreo ofertă. La parterul clădirii, funcționează mai multe magazine unde patronii achită chirie. Imobilul poate ajunge la peste 15 milioane de lei.

„SNTFM CFR Marfă SA, cu sediul în bulevardul Dinicu Golescu 38, București, sector 1, va proceda la valorificarea prin înțelegerea părților a activului aflat sub sechestru ANAF, conform art.248 din Codul de procedură fiscală. Valorificarea prin înțelegerea părților a bunurilor se va face după modelul așa cum sunt, acolo unde sunt, cumpărătorul asumându-și riscurile referitoare la starea bunului supus valorificării. Activul Sediul administrativ Iași format din teren în suprafața de 323,37 mp cu număr cadastral 1564, deținut în cotă parte indiviza din suprafața totală de teren aferentă construcției și clădire în suprafață de 1300,36 mp, situată la Subsol, Parter și Mezanin localizat în Municipiul Iași, str. Gării, nr 21-23, este grevat de următoarele sarcini: Sechestru ANAF”, se arată în anunțul celor de la CFR Marfă.

Banii vor fi virați direct către ANAF

Conturile în care vor fi virați banii aparțin de ANAF, pentru a se asigura că datoria va fi plătită integral.

„În urma înregistrării ofertelor primite și a documentelor care le însoțesc, acestea vor fi transmise la ANAF pentru analizarea acestora, urmând ca decizia acestuia să fie transmisă ulterior. Transferul dreptului de proprietate se va realiza după primirea deciziei ANAF și plata în integralitate a prețului în contul indicat de către ANAF”, este stipulat în anunț.

Ofertanții trebuie să respecte indicațiile instituției și să țină cont de prevederile legale. De asemenea, costurile pentru transferarea proprietății vor fi suportate de cumpărător.

„Oferta de preț se va transmite prin următoarea modalitate: depunere, în plic sau colet închis marcat corespunzător – conținând 1 plin, documente originale și 1 plic martor, la sediul SNTFM CFR Marfă SA din București. Ofertantului îi revine obligația de a respecta prevederile legale speciale referitoare la: obligații mediu, conservare patrimoniu. Cumpărătorul își asumă riscul privind starea activului, toate cheltuielile legate de transferul de proprietate vor reveni cumpărătorului. Ofertantul are dreptul de a viziona bunul supus valorificării, ca urmare a unei cereri scrise trimise către CFR Marfă”, mai apare în anunț.

În perioada următoare, instituția așteaptă oferte pentru clădirea din Iași, iar banii vor intra în conturile ANAF în urma vânzării.

Comentarii
  • Pana si societatile statului sunt executate pt datorii dar notarelul PeaNal Flocea bogdan daniel dim valea cu wolfi care face evaziune si nu isi achita datoriile fiscale de ce nu este cautat si executat?
    Va dati seama ce corupte sunt organele de control cand acest Vierme in continuare de ani de zile nu achita un leu impozit si mai mult isi insuseste si impozitele retinute de la tranzaciile clientilor (precum suleap). Dar organele dorm. Somn usor.

  • Penalul de Valea Lupului fbd

    Este adevarat ca notarelul Flocea este infor.mator si de asta nu isi plateste impozitele?
    Dar un penal infor.mator deconspirat mai este infor.mator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *